Frørundstykker

Sett deigen kvelden i forveien, og du får nydelige rundstykker til frokost. 

I disse rundstykkene har vi i masse forskjellige frø. Om du ikke har akkurat alle som står i oppskriften så er det virkelig lov å improvisere med både frø og kjerner her, eventuelt med noen hakka nøtter.

Ingredienser til åtte rundstykker: 

  • 600 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann
  • 4 spiseskjeer valmuefrø
  • 4 spiseskjeer sesamfrø
  • 1 spiseskje linfrø
  • 1 spiseskje solsikkekjerner

Framgangsmåte: 

Rør sammen 500 gram hvetemel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Dekk et stekebrett med bakepapir.

Ha mesteparten av valmuefrøene og alle sesamfrøene, linfrøene og solsikkekjernene i deigen. Vend de litt inn.

Velt deigen over på brettet og brett resten av melet inn i den til den ikke er klissete lenger. Det er ikke sikkert du trenger alle de hundre grammene.

Bruk et pizzahjul eller en god kniv til å dele deigen inn i åtte like store emner. Form dem kjapt til rundstykke-fasong (de trenger ikke være så fine, det er litt av sjarmen), og fordel dem utover på brettet.

Dekk til og la etterheve en times tid mens du forvarmer stekeovnen til 220 grader.

Pensle rundstykkene med vann og dryss over valmuefrø.

Bak rundstykkene i cirka 20 minutter, til de blir gylne og fine.

frørundstykker1

Avkjøl på rist, og server helst mens de fremdeles er lune.

frørundstykker2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *