vegansk ostekake

Ostekake med banan og Oreo

Nom nom nom. 

Ostekake uten egg og melk? Lett. Vi bruker her vegansk kremost istedenfor kremost fra ku, vi bruker silketofu istedenfor egg og bananen er god både på smak og som bindemiddel. Oreoblandingen har vi i fordi det smaker bra (og kanskje fordi jeg hadde noen knuste kjeks liggende fra en batch med cupcakes den dagen denne oppskriften ble oppfunnet).

vegansk-ostekake

Ingredienser til én kjempestor eller to små kaker: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje kanel

Ostefyll: 

  • 5 godt modne bananer
  • 2 bokser vegansk kremost naturell (jeg pleier å bruke Tofutti sin)
  • 1 pakke silketofu (cirka 350 gram)
  • 3 desiliter sukker
  • 4 spiseskjeer maisstivelse
  • Litt salt
  • 10-12 oreokjeks

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel to springformer på 18-22 centimeter i diameter, eventuelt en stor kakeform.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen.

Ostefyll: 

Skrell bananene og ha de i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med kremost, silketofu, sukker, maisstivelse og salt. Kjør på høy hastighet til det er en slett masse, dette går ganske kjapt.

Hell to tredjedeler av fyllet over i springformen(e). Ha oreokjeksen i kjøkkenmaskinen/blenderen og kjør slik at den blir helt blandet inn i resten av røren. Hell denne over kaken(e), bruk en slikkepott til å få med alt. Det er bare kjekt om det ligger litt “rotete” i formen, du kan gjerne hjelpe å røre fyllet litt sammen med en gaffel.

Bak i 10 minutter, skru deretter ned ovnen til 175 grader og bak i 25-30 minutter til for en liten kake, i 45-50 for en stor.

Avkjøl kaken en times tid på kjøkkenbenken, sett den deretter kaldt fram til servering, den trenger noen timer på å sette seg skikkelig. Kaken er om mulig enda bedre dagen etter baking.

vegansk-ostekake1vegansk-ostekake2

FLERE VEGANSKE OSTEKAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *