Chilicupcakes med sjokoladeglasur

Spises på eget ansvar. 

Disse kakene lagte jeg på bestilling til et arrangement av Eat in Common og prosjektet “På eget ansvar“. Jeg fikk egentlig frie tøyler, men tenkte det var kult å gjøre noe litt utenom det vanlige. Etter en idemyldring med min kollega Annette endte jeg på chili- og sjokoladecupcakes. Chili i bunn, sjokolade i glasur.

Ingredienser:

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 2 teskjeer chiliflak eller chilipulver
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • Eventuelt litt rød eller rosa konditorfarge

Glasur og pynt:

  • 200 gram vegansk sjokolade
  • 2 centiliter espresso eller annen sterk kaffe
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2-3 desiliter melis
  • Eventuelt litt salt
  • Eventuelt frisk chili til pynt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker, vaniljeekstrakt og chilipulver.

Ha i hvetemel, salt, natron, bakepulver og eventuelt litt konditorfarge. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Glasur og montering:

Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad.

Visp margarin og melis luftig.

Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.

Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.

Fordel glasur utover kakene, topp gjerne med litt frisk chili kuttet i ringer.

chilicupcakes1

Server – eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.

PS: Den kjempepraktiske bakeristen i tre etasjer selger de hos Slikkepott.no. Selv har jeg ikke fått den av de, men av min gode kompis Melvin.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *