

Hummus med rista blomkål
Oppskrift på en proteinbombe av en middag, med aldeles nydelige smaker fra Midtøsten.
Det skjer noe spesielt med blomkål i stekeovnen. Alle grønnsaker blir jo bedre av å bli ovnsstekt, men med blomkål er det likevel spesielt. Både smaken og konsistensen blir så utrolig rund og god, og den hovedrollen samme hva du serverer den med.
Som her. Til og med verdens beste hummus (synes jeg selv) blir degradert til birolle. Dryss litt koriander og pinjekjerner på toppen og du får et utrolig bra måltid. Noen pitabrød ved siden av gjør seg også bra.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 porsjon hummus
- 1 spiseskje olje
- 1 blomkål
- 2 teskjeer røkt paprikapulver
- Salt
- 3 spiseskjeer pinjekjerner
- 2 kvaster koriander
Framgangsmåte:
Hummusen starter du på dagen i forveien (ideelt sett, du kan også bruke kikerter på boks istedenfor bløtlegging + koking). Prøv å time det slik at du kjører den i food processoren akkurat rett før blomkålet er ferdig i stekeovnen, slik at den er lun når du serverer den.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Gni inn oljen på det.
Skjær blomkålen i buketter. Fordel utover stekebrettet. Dryss røkt paprikapulver over og litt salt.
Ha brettet i ovnen, stek i 10 minutter. Vend forsiktig litt på blomkålbukettene og stek i ti minutter til.
Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Pass på at de ikke brenner seg.
Grovhakk koriander.
Legg hummus i en ring på hver tallerken. Ha blomkål i midten. Topp med pinjekjerner og koriander og servér.
