BANANA cupcakes

Glutenfrie og veganske minioncupcakes – en selskreven vinner i barnebursdagen. 

Min beste venninne som nærmer seg førti og min kjære niese som nærmer seg åtte har en felles forkjærlighet for minions. Ok, jeg elsker de jeg også. Og de elsker banan. Og de er gule. Såklart måtte jeg lage gule banancupcakes utkledd som minions. For sikkerhetsskyld lagte jeg de glutenfrie, sånn at enda flere kan spise de. Tåler du gluten bytter du bare ut den glutenfrie melblandingen med hvetemel (men legg til et par spiseskjeer, trenger mindre væske når du baker med gluten).

Oppskriften krever litt planlegging. Veganske marshmallows selger de nemlig ikke i nærbutikken, de må du kjøpe i spesialbutikker (jeg har fortsatt til gode å finne det i Norge) eller på internett. Under er et par fine linker til hvor du kan kjøpe store marsmallows (du må skjære de i to eller fire for å få passende størrelse), men er du heldig på reise kan du finne mindre varianter blant annet på VX i London og Veganz i Tyskland mm.

iHerb

Veganlife.no

Veganermat.no

I tillegg trenger du gul konditorfarge. Jeg holder meg til de fra Wilton som er veganske. I tillegg er de utrolig sterke og gode i fargene, og setter ikke bismak. Kan kjøpes hos f.eks Slikkepott.no.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 godt moden banan
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 4 desiliter fin glutenfri melblanding (eventuelt 2 desiliter rismel, 1,5 desiliter kikertmel, 0,5 desiliter maisstivelse)
  • Eventuelt litt sjokolade eller valnøtter

Glasur og pynt: 

  • 100 gram melkefri sjokolade
  • Veganske marshmallows
  • 100 gram vegansk margarin
  • Gul konditorfarge
  • 2-3 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik en en bolle. La det stå et par minutter slik at det begynner å tykne.

Mos inn bananen med en gaffel.

Rør inn rapsolje, sukker, natron, bakepulver, salt og melblanding. Visp det hele godt sammen, når vi ikke bruker gluten trenger vi ikke å være redde for å “overmikse”.

Vend eventuelt inn grovhakka biter av sjokolade og/eller valnøtter.

Fordel røren i formene og stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før servering.

Glasur og montering: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Ha den over i en uåpnet sprøytepose. Rett før du skal pynte med den klipper du et lite hull på posen.

Skjær eventuelt marshmallows i passende biter.

Rør sammen margarin og konditorfarge til ønsket gulfarge. Spe på med melis til du har en fin og smørbar konsistens, og glasuren smaker godt.

Smør et tynt lag med den gule glasuren utover kakene. Tegn et bånd tvers over med den smelta sjokoladen, sett en eller to biter av marshmallows inn som “øyne”. Lag pupiller og eventuelt munn med sjokoladeglasuren.

Servér!

FLERE OPPSKRIFTER SOM PASSER GODT I BARNEBURSDAG FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *