vegan chocolate porter cupcakes

Chocolate porter cupcakes

Skamgod baking med øl, sjokolade og karamell. Og litt om #MrWrong. 

Min herlige bloggkollega Villa Perlesukker har møtt sin #MrRight, og skriver mange koselige historier om han på bloggen. Så da er det vel bare på sin plass at min #MrWrong får noen ord her? Han er tross alt den som har fått meg i gang med øl i matlaging.

Kim heter han, og er med hånden på hjertet den personen jeg kjenner som jeg har undervurdert mest. Flaut. Vi jobber sammen, og det tok meg ett år i samme selskap før jeg i det hele tatt prøvde å bli kjent med han. Årsaken? Jeg trodde han var for kul til å gidde å bli kjent med meg. I blant er jeg så fordomsfull at jeg skjems, og dette er et av de tilfellene.

Så,  i fjor sommer, så jobbet vi en del på samme kontor. I lunsjen da de vanlige slengbemerkningene om at jeg bare spiste gress begynte å fly, så tok plutselig Kim meg i forsvar. Hm, han virker jo veldig grei. Så snakket vi litt om fotball, om at Arsenal hadde kjøpt en Barca-spiller. Ikke noe mer. Viste seg vi heide på samme lag. Viser seg at mens jeg er nordmann som ikke holder med norske lag men har “valgt meg” et engelsk lag sikkert fordi det er mer ekte, så har Kim studert på universitetet rett nedi gaten fra stadionen og deretter blitt knyttet til laget. Så utrolig mye mer kredibelt.

Deretter gang på gang på gang på gang viser Kim seg å være en fantastiske person. Så grei med alle, morsom og smart. Ekte. Og med så bra interesser (kanskje fordi de er like mine, vi har til og med vært på de samme “konsertene” i London).

Han er veldig interessert i øl. Godt øl. Sånn fra de bryggeriene som ikke sponser fotballag. Og han er glad i øl og mat sammen i gode kombinasjoner, og øl mat. Han vet jeg baker mye kaker, og la inn et lite ønske om sjokoladeportercupcakes. Dette er altså mitt forsøk på å imponere #MrWrong – noe jeg burde begynt med for to år siden.

cholocate-porter-cupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes: 

 •  1 desiliter soyamelk
 • 2 teskjeer eplesidereddik
 • 1,5 desiliter sjokoladeporter (kan erstattes av annen porter, men prøv å finne en med i alle fall litt sjokoladesmak i)
 • 0,75 desiliter rapsolje (eller annen nøytral olje)
 • 2,5 desiliter sukker
 • 0,5 teskje natron
 • 0,5 teskje bakepulver
 • 0,5 teskje salt
 • 0,5 desiliter kakaopulver
 • 4 desiliter hvetemel

Karamellkrem: 

 • 150 gram vegansk margarin
 • 4 spiseskjeer karamellsaus
 • Melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter, det vil tykne en del. Visp inn porter. Nå skummer det litt, det er ok. Rør inn olje, sukker, natron, bakepulver, salt og kakaopulver. Visp godt slik at alt blir blandet inn.

Ha til slutt i hvetemel, visp det hele raskt sammen til en røre. Litt klumper er ok. Vær forsiktig så du ikke visper for mye, da blir kakene litt “deigete” i konsistensen.

Fordel røren i cupcakeformene. Stek i 18-20 minutter. Kakene skal heve en del i midten under steking.

Chocolate-porter-cupcakes1

Avkjøl helt før pynting. Det fine stativet på tre etasjer fikk jeg av Melvin til jul. Lurte litt på vitsen med det i starten (spesielt siden hadde bestilt totalt ni brett), men har funnet ut at det er genialt å ha når du baker mye på en gang på et vanlig eller lite kjøkken, og kakene skal kjøles ned.

Karamellkrem: 

Denne er litt triksy, for det er ikke alle typer margarin som oppfører seg likt. Noen tåler food processor, andre ikke. Det gjelder å prøve seg fram litt.

Visp sammen margarin og karamellsaus til det blir jevnt. Ha i melis, litt etter litt, smak deg til. Du skal ha en tykk og smørbar konsistens.

Ha over i en sprøytepose med stor tupp, fordel glasur utover kakene.

Chocolate-porter-cupcakes2

Servér!

Ps. Kim godkjente kakene. Det var stas.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *