

Lettvint mee goreng
Rask rett med stekte nudler, grønnsaker og en god saus. Perfekt måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag, enten det er nudler eller grønnsaker.
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,25 hodekål
- 2 gulrøtter
- 4-5 aromasopp eller sjampinjong
- Noen kvaster koriander
- 3 spiseskjeer peanøtter
- 200 gram nudler (pass på at de ikke inneholder egg)
- Olje til steking
Saus:
- 1 rød chili
- 3 spiseskjeer ristet sesamolje
- 4 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje lys sirup eller lønnesirup
Framgangsmåte:
Skjær sjalottløk i skiver, finhakk hvitløk.
Snitt kål, skjær gulrøtter i ringer og sopp i skiver.
Grovhakk koriander og peanøtter.
Kok nudlene møre etter anvisning på pakken. Hell de over i et dørslag og ha på kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.
Varm opp olje i en stor panne. Ha i løk, sjalottløk, kål, gulrøtter og sopp og stek til alt er begynt å mykne. Ha i nudlene og stek videre, vend på det hele underveis slik at det ikke brenner seg i bunn.
Saus og servering:
Finhakk chilien og bland den sammen med resten av ingrediensene. Hell over i pannen med grønnsakene og nudlene og vend den inn slik at alt dekkes.
Ha blandingen i serveringsskåler, topp med koriander og peanøtter.
