Lettvint mee goreng

Rask rett med stekte nudler, grønnsaker og en god saus. Perfekt måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag, enten det er nudler eller grønnsaker.

Ingredienser: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,25 hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 4-5 aromasopp eller sjampinjong
  • Noen kvaster koriander
  • 3 spiseskjeer peanøtter
  • 200 gram nudler (pass på at de ikke inneholder egg)
  • Olje til steking

Saus: 

  • 1 rød chili
  • 3 spiseskjeer ristet sesamolje
  • 4 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje lys sirup eller lønnesirup

Framgangsmåte:

Skjær sjalottløk i skiver, finhakk hvitløk.

Snitt kål, skjær gulrøtter i ringer og sopp i skiver.

Grovhakk koriander og peanøtter.

Kok nudlene møre etter anvisning på pakken. Hell de over i et dørslag og ha på kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.

Varm opp olje i en stor panne. Ha i løk, sjalottløk, kål, gulrøtter og sopp og stek til alt er begynt å mykne. Ha i nudlene og stek videre, vend på det hele underveis slik at det ikke brenner seg i bunn.

Saus og servering: 

Finhakk chilien og bland den sammen med resten av ingrediensene. Hell over i pannen med grønnsakene og nudlene og vend den inn slik at alt dekkes.

Ha blandingen i serveringsskåler, topp med koriander og peanøtter.

lettvint-mie-goreng1

FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *