Foto: Minnah Fahmida H/Food for Thought

Blueberry swirl cupcakes

Nydelige både på farge og smak!

Oppslagsbilde: Minnah Fahmida H

Kjempegode cupcakes! Oh la la! Jeg har brukt frosne blåbær fra frysedisken her, har du egenplukka gå dette også selvsaft strålende. Men de litt store, flotte blåbærene som du får ferske i butikken tror jeg ikke fungerer så bra. Ikke like mye saft og smak der.

Dersom du tiner bærene før du har de i kakerøren så farger de røren, og absolutt alt smaker blåbær. Har du de frosne i får du mer elegante kaker med bare blåbær som “prikker”. Bestem selv. Til glasuren så må alle bærene være tinte. Du kan erstatte disse med blåbærsyltetøy også, da tar du i så fall litt mindre melis.

Jeg bruker selv poser på 300 gram når jeg kjøper bær, de holder til dobbel oppskrift.

Jeg anbefaler å bruke muffinsbrett til all baking av cupcakes, da de holder fasongen så fint da. Har du ikke det er det greit å ha to-tre former oppi hverandre, eventuelt silikonformer. Sprøyteposer liker jeg også å bruke, de er lette å jobbe med og det blir alltid fint. Den eneste plassen jeg finner i nærheten er på Mega, det går også an å bestille fra nett, f.eks Slikkepott.no. 

Ingredienser: 

 • 2 desiliter soyamelk
 • 2 teskjeer eplesidereddik
 • 0,75 desiliter rapsolje
 • 2,5 desiliter sukker
 • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
 • 100 gram blåbær
 • 0,5 teskje natron
 • 0,5 teskje bakepulver
 • 4,5 desiliter hvetemel

Swirl-glasur: 

 • 200 gram vegansk margarin
 • Melis
 • 50 gram blåbær (frosne som har blitt tinte, eventuelt blåbærsyltetøy)
 • Noen ferske blåbær til dekorasjon (én eller tre per cupcake holder)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter til det tykner godt.

Glasur og montering: 

Rør margarin og melis til en jevn glasur. Ha halvparten over i bolle. Rør inn blåbærene i den ene halvparten. Jeg bruker en kjøkkenmaskin til dette, men noen margarintyper blir veldig klissete av det, da er det bedre med muskekraft.

Legg disse to glasurene lagvis i en sprøytepose. Fordel glasuren utover kakene. Topp med et eller flere blåbær.

Servér!

blåbærcupcakes

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *