Påskefrokost

Litt søtt, litt salt, noe godt i glasset og koselig selskap. Velkommen til påskebordet!

Lag den gode kaffen, og kanskje nypresset juice. Sett fram litt oppskåret frukt og bær, og lag det aller beste du vet til frokost. Slik blir det gode påskeminner av.

Om du er med familien på fjellet, med venner i byen, eller hvor som helst egentlig, hvorfor ikke bruke påsken til å kose seg sammen rundt bordet?

Her er mine favorittoppskrifter – vel bekomme!

Vegansj-brunsj

Brytebrød

Rett og slett litt koseligere rundstykker.

brytebrc3b8d.jpg

Frokostbrød

Noe av det beste jeg vet til frokost. Hemmeligheten er en blanding av soyamelk.. og eddik!

Frokostbrød

Eltefrie frokostrundstykker

Lag deigen kvelden i forveien, og du får fantastisk gode frokostrundstykker på en halvtime.

no-knead-rundstykker.jpg

Kremet squashquiche

En god quiche hører med på påskebordet, her lager vi den helt uten egg og fløte, men den er nydelig likevel.

Squashquiche3

Vegansk aioli

Kremet og god hvitløksmajones, selvsagt uten egg! Tilsett gjerne litt chili for en ekstra piff.

Vegansk-aioli.jpg

Hummus

Denne oppskriften er verdens beste. Virkelig. Hemmeligheten er litt natron i kokevannet, og masse sitronsaft, tahini og hvitløk.

Hummus

Kremet pastasalat med “facon”

Dette er en vanvittig god, kremet pastasalat med paprika, hvitløk og juksebacon.

Kremet-pastasalat-alternativ

Hash browns

Kjempegode engelske frokostfavoritter.

hash-browns

Rista poteter

Poteter hører med til en god frokost. Denne varianten er bakt i ovn, og er silkemyke inni og sprø på utsiden.

Sollaugs-poteter-alternativ

Vafler

En nydelig variant fra Belgia, smaker supert med peanøttsmør, sjokoladepålegg eller syltetøy.

belgiske-vafler4.jpg

Scones

Nok en engelsk slager, scones er virkelig godt! De er basert på bakepulver så det går veldig kjapt å bake de. Trenger ingen hevetid.

sc3b8ndagsscones.jpeg

Jordbærkake

Noe søtt hører med til påskefrokosten, hva med denne friske og gode nøttebunnen dekket med krem og jordbær?

Nøttekake-med-jordbær

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *