

Rask chow mein
Lettvint middag med stekte nudler og grønnsaker i en thai-inspirert saus.
Her kan du godt variere grønnsakene med det du har i hus, både typiske asiatiske grønnsaker og de gamle, gode norske blir bra i denne retten.
Ingredienser:
- 0,25 hodekål
- 2 gulrøtter
- 4-5 aromasopp
- 200 gram chow mein-nudler eller andre nudler (pass på at de ikke inneholder egg)
Saus:
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 centimeter ingefær
- 0,5 desiliter soyasaus
- 1 desiliter vann
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 spiseskje brunt sukker (kan erstattes av en sirup)
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 1 spiseskje chilisaus, for eksempel Sriracha
- Olje til steking
- Bønnespirer
Framgangsmåte:
Skjær kål i strimler, gulrot og sopp i skiver. Skjær vårløken i tynne, tynne ringer.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann slik at kokeprosessen slutter.
Saus og montering:
Finhakk hvitløk og ingefær. Ha de i en liten bolle og rør inn soyasaus, vann, maisstivelse, brunt sukker, ristet sesamolje og chilisaus. Smak gjerne til etter egen smak her.
Varm opp oljen i en stekepanne. Ha i kål, gulrot og sopp og stek til det begynner å bli gyllent.
Vend inn nudlene, ha eventuelt i litt ekstra olje. Stek nudlene og grønnsakene sammen noen minutter, vend på det hele slik at det ikke blir brent.
Hell i sausen og rør det hele sammen. Ha over i serveringsskåler, topp med vårløk og bønnespirer.
Server chow mein rykende varmt.
