Rask chow mein

Lettvint middag med stekte nudler og grønnsaker i en thai-inspirert saus. 

Her kan du godt variere grønnsakene med det du har i hus, både typiske asiatiske grønnsaker og de gamle, gode norske blir bra i denne retten.

Ingredienser: 

  • 0,25 hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 4-5 aromasopp
  • 200 gram chow mein-nudler eller andre nudler (pass på at de ikke inneholder egg)

Saus: 

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 0,5 desiliter soyasaus
  • 1 desiliter vann
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje brunt sukker (kan erstattes av en sirup)
  • 1 spiseskje ristet sesamolje
  • 1 spiseskje chilisaus, for eksempel Sriracha
  • Olje til steking
  • Bønnespirer

Framgangsmåte: 

Skjær kål i strimler, gulrot og sopp i skiver. Skjær vårløken i tynne, tynne ringer.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann slik at kokeprosessen slutter.

Saus og montering: 

Finhakk hvitløk og ingefær. Ha de i en liten bolle og rør inn soyasaus, vann, maisstivelse, brunt sukker, ristet sesamolje og chilisaus. Smak gjerne til etter egen smak her.

Varm opp oljen i en stekepanne. Ha i kål, gulrot og sopp og stek til det begynner å bli gyllent.

Vend inn nudlene, ha eventuelt i litt ekstra olje. Stek nudlene og grønnsakene sammen noen minutter, vend på det hele slik at det ikke blir brent.

Hell i sausen og rør det hele sammen. Ha over i serveringsskåler, topp med vårløk og bønnespirer.

Server chow mein rykende varmt.

lettvint-chow-mein1

FLERE ASIATISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *