

Riskjeks med sjokolade
Lettvint snop som imponerer.
Folk tror det er risboller. Litt kjipe risboller faktisk, der vi ikke har brukt nok sjokolade.
Men når de smaker disse “supercrunchy” kjeksene som smaker godt av både peanøtter OG sjokolade, da har de i alle testtilfellene mine blitt kjempefornøyde.
Disse holder seg lenge i lukket boks i kjøleskapet, så her er det egentlig bare å gunne på.

Ingredienser:
- 3 spiseskjeer peanøttsmør
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 2 spiseskjeer kokosolje
- 100 gram melkefri sjokolade
- 6-7 desiliter puffet ris
Framgangsmåte:
Fyll et muffinsbrett med 12 papirformer.
Du trenger to små gryter her, eventuelt ta sjokoladesmeltingen i den samme gryten etterpå. Det er lov.
Ha peanøttsmør, lønnesirup og kokosolje i en liten gryte og smelt det på lav varme.
Smelt sjokoladen i en annen gryte på lav varme, ideelt sett i vannbad.
Rør puffet ris inn i peanøttblandingen, pass på at alt blir dekket. Fordel utover i formene.

Hell smeltet sjokolade over.
Avkjøl i kjøleskap, da vil sjokoladen stivne og kjeksen blir “crunchy”.
Server!

Tips: Du kan bytte ut papirformene med en større form kledd i bakepapir. Avkjøl kjeksene først, deretter kan du skjære de opp i passe serveringsbiter.