Riskjeks med sjokolade

Lettvint snop som imponerer.

Folk tror det er risboller. Litt kjipe risboller faktisk, der vi ikke har brukt nok sjokolade.

Men når de smaker disse “supercrunchy” kjeksene som smaker godt av både peanøtter OG sjokolade, da har de i alle testtilfellene mine blitt kjempefornøyde.

Disse holder seg lenge i lukket boks i kjøleskapet, så her er det egentlig bare å gunne på.

Riskaker1

Ingredienser: 

  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • 3 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 100 gram melkefri sjokolade
  • 6-7 desiliter puffet ris

Framgangsmåte: 

Fyll et muffinsbrett med 12 papirformer.

Du trenger to små gryter her, eventuelt ta sjokoladesmeltingen i den samme gryten etterpå. Det er lov.

Ha peanøttsmør, lønnesirup og kokosolje i en liten gryte og smelt det på lav varme.

Smelt sjokoladen i en annen gryte på lav varme, ideelt sett i vannbad.

Rør puffet ris inn i peanøttblandingen, pass på at alt blir dekket. Fordel utover i formene.

Riskaker2

Hell smeltet sjokolade over.

Avkjøl i kjøleskap, da vil sjokoladen stivne og kjeksen blir “crunchy”.

Server!

Riskaker3

Tips: Du kan bytte ut papirformene med en større form kledd i bakepapir. Avkjøl kjeksene først, deretter kan du skjære de opp i passe serveringsbiter.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK SNOP FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *