Eksklusivt: Her er de 15 første utstillerne til Oslo Vegetarfestival

Festivalen i mai blir større og større, og lokker i år med enda større festivalområde. 

Årets høydepunkt for alle Norges veggiser nærmer seg med stormskritt. Oslo Vegetarfestival arrangeres 23. og 24. mai, og festivalen blir bare større og større. I dag slippes de 15 første utstillerne eksklusivt for Vegetarbloggens lesere (scroll ned i posten for den komplette listen). Festivalsjef Heidi Røneid varsler et spennende program og enda større plass.

– I år utvider vi festivalområdet med et stort uteområde og flytter alle matbodene ut i et stort telt. Det betyr at det blir mye bedre plass på festivalen i år enn i fjor. Vi vet jo ikke hvor mange som kommer til å komme, men et godt tips for å unngå trengsel er å komme når festivalen åpner på lørdagen. I fjor (da vi også hadde to-dagers festival) var det den roligste perioden hele helgen.

Arash Nejad/Nyebilder.no
OSLO VEGETARFESTIVAL: – Jeg gleder meg mest til å spise masse mat. Jeg så nettopp at noen hadde lagt ut bilder fra fjorårets festival, med deilig grillmat, vafler med is og mye annet godt. Så det jeg gleder meg mest til er rett og slett å spise all den nydelige maten som blir laget til festivalen, sier arrangør Heidi Røneid (til høyre), her sammen med makker Synne Hewitt. (Foto: Arash Nejad/Nyebilder.no)

I fjor måtte altså festivalen utvide til to dager, etter å ha vokst og vokst i sitt fem år lange liv. Til nå i år er allerede 12000 meldt på facebookeventet. Røneid tror at dette enorme trykket har flere årsaker.

– På meg virker det som om vegetarmat har fått veldig mye mer oppmerksomhet det siste året, med mange vegetaroppskrifter i ulike medier (som på nrk.no), vegetarbloggere som blir intervjuet i selveste A-magasinet og i mange andre aviser og blader og generelt mye mer vegetarmat på matbutikker og på for eksempel Deli Da Luca, i tillegg til vegetargrupper på Facebook som har vokst seg veldig store på kort tid (som Veggispreik). I tillegg tror jeg også at flere og flere blir interessert i vegetarmat og da finnes det ikke noe bedre enn å gå på en vegetarfestival. Og ryktespredning har også klart mye å si, sier Røneid, som for tiden er i full gang med å sette sammen programmet for festivalen sammen med makker Synne Hewitt. Foreløpig har de ikke så mye å melde om hva som skal skje.

– Det er mye som ikke er 100 prosent bekreftet og som jeg derfor må vente litt med å fortelle. Men det blir i alle fall foredrag om ernæring, speeddating, etterfest og mange inspirerende kokkekurs og foredrag. Men så fort programmet er klart lover jeg at Vegetarbloggen og dens lesere skal være de første til å få vite det.

OSLO VEGETARFESTIVAL: I år med større areal enn tidligere.
OSLO VEGETARFESTIVAL: I år med større areal enn tidligere slik at det blir plass til mer mat og flere folk.

I tillegg til matboder og ulike butikker så har også festivalen rom for organisasjoner. Røneid bekrefter at disse må gjennom en viss godkjenning før de får bestille stand.

– Vi setter som krav til organisasjonene at de skal jobbe med vegetarisme, dyrevern eller miljø, og så klart at de skal være positive til vegetarisme. Grunnen til at vi også inkluderer dyrevern eller miljø er at vi ser at dette er noe våre besøkende er opptatt av. Vi ønsker også politiske partier velkomne på festivalen. Det er fordi det er en god anledning for publikum til å snakke med polikere om hvorfor vegetarsaken er viktig for dem, og for å høre hva de ulike partiene mener om vegetarisme og hva de gjør for å oppfordre folk til å spise mer vegetarisk. Vi tror også det er veldig positivt for vegetarsaken at politikere kommer til festivalen og ser hvor mange som faktisk er interessert i vegetarisk mat, og kanskje kan det også få politkere til å jobbe for at det skal bli enklere for folk å spise mer vegetarisk.

– Hva gleder du deg mest til selv på festivalen?

– Jeg gleder meg mest til å spise masse mat. Jeg så nettopp at noen hadde lagt ut bilder fra fjorårets festival, med deilig grillmat, vafler med is og mye annet godt. Så det jeg gleder meg mest til er rett og slett å spise all den nydelige maten som blir laget til festivalen. Jeg skulle også gjerne gått på foredrag og kokkekurs, men som arrangør får jeg desverre ikke til det. Og så liker jeg også veldig godt at det er så mye bra produkter til salgs der. Så selv om festivalen er over etter en uke kan jeg kose meg med pålegg og andre godsaker lenge etterpå.

Foto: Ola Waagen
OSLO VEGETARFESTIVAL: Belgiske vafler er bare et av de spiselige trekkplasterne (foto: Ola Waagen).

Oslo vegetarfestival 2015 (15 første utstillere)

Sponsorer:

NOAH for dyrs rettigheter – Norges største dyrerettighetsorganisasjon

Vegan Life – Skandinavias største veganshop med stort utvalg vegetabilske oster, kjøtterstatninger, godteri med mer.

Utstillere:

Charlottes Urtekosmetikk – Håndlagde, økologiske og veganske hud- og hårprodukter, med blant annet urter fra egen urtehage.

ChufaMix fra Transforma AS – Salg av ChufaMix Veggie Drinks Maker som gjør at du kan lage mandelmelk og andre veggisdrikker selv! (kortterminal)

Dyrevernalliansen – En nasjonal fagbasert dyrevernorganisasjon, med hovedfokus på landbruksdyr og forsøksdyr. (kortterminal)

Efferus skoghage – Permakulturelle frø og planter

Ethical Travel Portal – Reiser utenfor allfarvei, inkludert dyrevernstur India og rettferdig handel Nepal.

Framtiden i våre hender – Framtiden i våre hender arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk, og en rettferdig fordeling av jordas ressurser.

Gatehunder fra Romania – ”Gi en hjemløs hund en ny start i livet”

Masmi organiske hygieneprodukter for kvinner – Salg av organiske bind, truseinnlegg, ammeinnlegg, fødselsbind, tamponger, q-tips og bomullspad.

Oslo Venstre – Hovedstadens grønne og liberale parti.

Premium Products AS – Innovative produkter til veganere, som Sealand Birk bjørkesaft, Veggie Protein kjeks m.m.

Vafleriet – salg av deilige økologiske og veganske vafler.

Veganermat – salg av matvarer fra et stort vegansk matvaresortiment.

Økosjokolade – Lær å lage din egen sunne sukker- og melkefrie sjokolade!

Fakta

Oslo Vegetarfestival
Når: 23. og 24.  mai 2015, 11.00-18.00
Hvor: DogA
Pris: 100,- for dagspass, 150,- for helgepass
Facebookevent

FLERE ARTIKLER OM OSLO VEGETARFESTIVAL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *