Melvins banankjeks

Gjør stas på din firbeinte venn med hjemmelaga hundekjeks. 

Min gode kamerat Melvin pleier alltid bli så skuffet over at vi aldri dekker på til ham med bordet. For å gjøre litt stas på han en dag – og kanskje rote til de innarbeida reglene til matmor Annika – så slo jeg til med egen tallerken ved bordet og nybakte hundekjeks.

Først var han veldig skeptisk over at det i det hele tatt var lov å spise ved bordet, så han turde nesten ikke smake, men etter at han fant ut at det var innafor så gikk kjeksene ned på høykant, og han kom stadig logrende tilbake til bordet for å sjekke om det virkelig var tomt.

Formen jeg bruker her er kjøpt i London på Divertimenti, men jeg mener å ha sett tilsvarende hos norske bakebutikker også. Og formen er jo mest for syns skyld, du kan skjære ut ruter med en kniv eller bruke andre former såklart.

"Er det lov å ta en til?"
“Er det lov å ta en til?”

Ingredienser: 

  • 1 spiseskje linfrø
  • 4 spiseskjeer vann
  • 1 banan
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1,5 desiliter havregryn
  • 1 desiliter sammalt hvetemel + ekstra til utbaking
  • 0,5 teskje kanel (kan sløyes, er litt uenigheter om hvor mye kanel hunder tåler)
  • 0,5 teskje salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Mal linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende (eventuelt kjøp ferdigknuste linfrø). Rør sammen med vannet i en bolle. Skrell bananen og ha fruktkjøttet i bollen. Mos det godt med en gaffel. Rør inn olje.

Ha i havregryn, mel, kanel og salt og arbeid det hele sammen til en fast deig. Ha eventuelt litt mer mel i om det blir for klissete.

Ha mel på kjøkkenbenken, ha over deigen og kjevle den ut (deigen er ganske løs så du må være forsiktig og tålmodig her).

Skjær opp i kjeks, eventuelt trykk ut kjeks med passende former. Fordel utover stekebrettet. Gjenta med resten av deigen.

Bak kjeksen i cirka ti minutter – 15 om du vil ha de helt harde. Melvin har lite tenner, så han foretrekker litt mykere kjeks.

Melvins-banankjeks1

Avkjøl.

Melvins-banankjeks2Melvins-banankjeks3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *