

Bananmuffins med sjokoladetopp
Har du bananer som begynner å bli overmodne? Bruk de i kakerøren så får du saftige og smakfulle muffins helt uten egg.
Disse muffinsene kan være gode som noe søtt til kaffen etter søndagsfrokosten, de kan erstatte bananbrød fint og serveres med litt margarin på for eksempel.
Du kan også style de opp med litt pisket krem eller vaniljeis og servere de som dessert. De er best nybakte da sjokoladen på toppen fortsatt er smeltet, men de er såpass saftige at de holder seg mange dager i kjøleskapet også.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 2 spiseskjeer vann
- 4-5 modne bananer
- 100 gram melkefri sjokolade
- 2 desiliter soyamelk
- 2 spiseskjeer nøytral olje (raps-, kokos-, solsikke f.eks)
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 desiliter sukker
- 4 desiliter hvetemel (kan erstattes av speltmel eller sammalt hvetemel)
- 1 teskje kanel
- 1 teskje bakepulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram et muffinsbrett og ha i 12 muffinsformer.
Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende (eventuelt kan du kjøpe ferdigknuste linfrø). Ha de i en liten skål med vannet, rør rundt litt og la det stå slik at det tykner.
Skrell bananene og skjær de i skiver. Varm opp en panne til medium varme. Ha i bananskivene og stek de til de begynner å “sause seg sammen”. Ha pannen av varmen.

Smelt sjokoladen i vannbad, eventuelt forsiktig i en annen gryte.
Ha bananene over i en bolle, rør inn linfrøblandingen, soyamelk, olje og vaniljeekstrakt. Rør inn sukkeret.
Ha i hvetemel, kanel og bakepulver og visp det hele raskt sammen til en røre. Det blir litt klumper, det er ingen problem.
Fordel røren i formene.

Ha en teskje smeltet sjokolade på toppen av hver muffins.

Bak i 20-22 minutter, muffinsene kommer til å heve litt i ovnen, men synke litt ned i midten.

Server varme eller lune, gjerne med litt margarin på, eventuelt med vaniljeis til.
