Appelsinpoteter

En smakfull vri på de stekte potetene. 

Jeg må innrømme: jeg hadde tenkt å bruke sitron i disse. Men den var myk og tørr inni, så tok ikke sjansen. Siden jeg ikke hadde tid å gå på butikken så ble det en kjapp kikk i fruktskålen, og appelsinen fikk duge. Og det funket! Gode, stekte poteter med herlig sitrussmak er visst en uslåelig kombinasjon uansett. Et par kvaster oregano setter prikken over i-en.

Server disse som en smårett sammen med en god dip, som tilbehør til nøttestek, til frokost, eller strengt tatt når som helst.

Ingredienser: 

  • 600 gram poteter
  • 0,5 appelsin
  • Et par kvaster oregano (kan erstattes av tørket oregano)
  • Økologisk buljongpulver
  • 2 spiseskjeer olje 
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Skjær appelsinen i båter, del disse deretter i to.

Grovhakk oregano.

Ha potetene i en stekepanne, hell i litt vann slik at det ikke helt dekker potetene, men nesten. Ha i buljongpulveret.

Kok det hele opp, vend på potetene litt. Etterhvert vil det det begynne å bli tomt for væske, da heller du i oljen, slik at potetene etterhvert stekes (finner du ut at du har hatt i for mye vann er det lov å helle ut litt).

Appelsinpoteter1

Ha i appelsin og oregano. Stek til potetene er møre. Smak til med salt og pepper, server potetene rykende varme.

Appelsinpoteter2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *