

Appelsinpoteter
En smakfull vri på de stekte potetene.
Jeg må innrømme: jeg hadde tenkt å bruke sitron i disse. Men den var myk og tørr inni, så tok ikke sjansen. Siden jeg ikke hadde tid å gå på butikken så ble det en kjapp kikk i fruktskålen, og appelsinen fikk duge. Og det funket! Gode, stekte poteter med herlig sitrussmak er visst en uslåelig kombinasjon uansett. Et par kvaster oregano setter prikken over i-en.
Server disse som en smårett sammen med en god dip, som tilbehør til nøttestek, til frokost, eller strengt tatt når som helst.
Ingredienser:
- 600 gram poteter
- 0,5 appelsin
- Et par kvaster oregano (kan erstattes av tørket oregano)
- Økologisk buljongpulver
- 2 spiseskjeer olje
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Skjær appelsinen i båter, del disse deretter i to.
Grovhakk oregano.
Ha potetene i en stekepanne, hell i litt vann slik at det ikke helt dekker potetene, men nesten. Ha i buljongpulveret.
Kok det hele opp, vend på potetene litt. Etterhvert vil det det begynne å bli tomt for væske, da heller du i oljen, slik at potetene etterhvert stekes (finner du ut at du har hatt i for mye vann er det lov å helle ut litt).

Ha i appelsin og oregano. Stek til potetene er møre. Smak til med salt og pepper, server potetene rykende varme.
