Risotto med aspargesbønner og soltørket tomat

Lettvint hverdagsmiddag med smak av Italia.

Risotto er en av mine hverdagsfavoritter; det går raskt, smaker godt og ingrediensene kan varieres etter hva du har i skapet. Det eneste jeg er streng på er risottorisen, ingen snarveier her.

Trikset her er å aldri stoppe kokeprosessen, derfor sper vi med kraft som holdes varm. I tillegg så må gjestene være klare når risottoen er klar. Det er bedre at gjestene venter på risottoen enn at risottoen venter på gjestene.

Ingredienser: 

  • 3 desiliter risottoris
  • 9 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 desiliter tørr hvitvin
  • En håndfull soltørka tomater
  • 200 gram aspargesbønner
  • 1 kvast persille
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Skyll risen godt i kaldt vann. Varm opp grønnsakskraft til cirka kokepunktet. Hold den varm (ingen problem om den koker altså, men det er ikke nødvendig).

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen i en gryte, cirka medium varme. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre et lite minutt. Rør inn risen, la det surre litt til.

Hell på hvitvin, la den koke helt inn (risen absorberer den).

Spe med en tredjedel av grønnsakskraften. La denne også koke inn.

Dersom de soltørka tomatene er bløtlagt eller marinerte kan du vente med å ha de i til helt i slutten. Er de tørka så deler du de i litt mindre biter og har de i her.

Spe med nok en tredjedel av kraften og la den koke inn.

Del aspargesbønnene i to. Ha i risottoen sammen med eventuelt marinerte/bløtlagte tomater.

Spe med litt og litt væske til risottoen er ferdig, det skal kokes inn men ikke bli grøtete.

Finhakk persille. Rør inn margarin og næringsgjær i risottoen. Smak til med nykvernet pepper.

Dryss persillen over ved servering.

Risotto-med-asparges-og-soltørket tomat

FLERE VEGANSKE MIDDAGSRETTER FINNER  DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *