Figurkjeks

Finn fram pepperkakeformene – det er vår!

Her får du to varianter av herlige figurkjeks, en med vanilje, en med sjokolade. Veldig kjekt å bake og pynte sammen med barn, de smaker fabelaktig og.

I oppskriften bruker vi cream of tartar, som fås kjøpt i gode bakebutikker. Du kan erstatte det med bakepulver om du ikke finner.

Snickerdoodles-kombi

Ingredienser: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 3,5 desiliter melis
  • 0,75 desiliter soyamelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje cream of tartar (kan erstattes av bakepulver)
  • 6 desiliter hvetemel, eventuelt 5 desiliter hvetemel og 1 desiliter kaka0pulver + ekstra hvetemel til utbaking

Glasur: 

  • 6 desiliter melis
  • 2-3 spiseskjeer soyamelk, gjerne med vaniljesmak
  • Veganske konditorfarger (Wilton sine er ok. Selges på Traktøren blant annet)
  • Eventuelt vegansk kakepynt, sjokoladeknapper mm

Framgangsmåte: 

Ha margarin, melis, soyamelk og vaniljeekstrakt i en bolle og visp det hvitt med en håndvisp.

Rør inn maisstivelse, natron og cream of tartar. Rør deretter inn hvetemel (eventuelt i kombinasjon med kakaopulver) og rør det sammen til du har en fast deig. Ikke vær fristet til å ha i mer væske før du har jobbet godt med deigen, til slutt setter den seg. Er det helt krise kan du ha i en teskje melk til, men vent så lenge du kan i så fall. For mye væske i deigen = kaker som løses opp under steking.

Dekk bollen med plastfolie og sett kaldt i et par timer før utbaking.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha litt mel på kjøkkenbenken. Ha over deigen og elt den litt. Kjelve ut deigen til den er 0,3-0,5 millimeter tykk (tykkelsen er ikke så farlig, det viktigste er at det er jevnt).

Press ut figurer og ha over på stekebrettene. Kakene hever litt under steking, så pass på å ha noen centimeter avstand mellom kakene. Samle sammen deigen som er til overs og kjevle ut på nytt.

Cookies

Stek i 5-6 minutter til kakene begynner å bli litt gylne i kantene. Løft de forsiktig over på rist for avkjøling. Kakene stivner litt når de kjøles ned.

Cookies5

Glasur og pynting: 

Rør sammen melis og soyamelk til du har en tyktflytende glasur. Del opp i porsjoner og tilsett litt konditorfarge i hver. Ha over i sprøyteposer uten tupp, klipp små hull til åpning.

Dekorer kakene. Pynt gjerne med vegansk kakepynt om du har.

Cookies3Cookies4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *