

Tomatsalat med frisk oregano
Nydelig salat som passer supert til crostini og bruschetta.
Det er enorm forskjell på tomater, både i kvalitet, utseende og valgt bruksområde. Syltynne skiver som ligger en halv dag og marinerer mellom to brødskiver for eksempel, det er bare trist. Langtidskokt pizzasaus med friske tomater og urter derimot, det blir suksess hver gang. Jeg foretrekker å oppbevare tomatene i romtemperatur, da holder smaken seg bedre.
I denne oppskriften kan du bruke hvilken tomatsort du vil, og ha gjerne i et par forskjellige. Det viktigste er at de er modne og fine.
Tomatsalaten er god som middagstilbehør, spesielt gjerne til grillmat. Den smaker også veldig godt på bruschetta og crostini.
Ingredienser:
- Tomater
- 1 rødløk
- Frisk oregano
Dressing:
- 3 spiseskjeer fin olivenolje
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- Havsalt og nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Vask tomatene og skjær av og kast det harde stilkfestet. Skjær de deretter i mindre biter, “terninger” med runde kanter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Grovhakk oregano.
Dressing:
Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, salt og pepper tar du etter smak.
Vend sammen tomat, løk, oregano og dressing. La det gjerne stå og trekke litt før servering.
