Oppblåste poteter

Sprø ovnsbakte poteter med hjemmelaget limesalt. 

Denne oppskriften har jeg nokså skamløst stjålet fra et oppskriftshefte jeg fikk med meg fra Helgø Meny (og nei, de har ikke betalt meg for å skrive blogg. De er nok heller fornærmet på meg over at jeg tar oppskrifter om noe). I det jeg trodde at jeg hadde lagt alle tenkelige varianter av ovnsbakte poteter så kom denne superenkle varianten som en aldri så liten overraskelse, og med den litt nye smakspaletten så måtte jeg prøve med en gang.

Det var godt. Veldig godt. Potetene smaker en del og er ganske “greasy” og “crispy”, så server de når det virkelig er ok med junk food – til veganske burgere for eksempel.

Ingredienser: 

  • Mandelpoteter
  • Olivenolje
  • 1 lime
  • Havsalt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Vask potetene og skjær de i to på langs. Vend de inn i nok olje slik at de blir dekket, ikke så mye at det renner olje.

Fordel potetene utover stekebrettet og sett i ovnen. Stek til de begynner å blåse seg opp, dette tar cirka 25-30 minutter.

Riv limeskallet og bland sammen med havsalt.

oppblåste-poteter-med-limesalt1

Når potetene er klare drysser du dette saltet over, smak til.

Oppblåste-poteter-med-limesalt2

Servér rykende varmt.

Oppblåste-poteter-med-limesalt3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *