

Gulrotsalat
Innholdsrik salat med masse tekstur og næring.
“Jeg skal begynne å spise mer grønnsaker” sier jeg oftere og oftere.
“Spiser ikke veggiser bare grønnsaker da” er det vanligste svaret.
Skulle ønske jeg kunne svare “joda” på den, men det ville ikke vært sant. Vi spiser mye annet. Mel, sukker, olje, kakao og soyamelk ofte, kanskje i litt for store mengder.
Men nå skal det bli mer grønnsaker, jeg lover. Minst fem om dagen. Og vi starter med denne fortryllende salaten med druer, valnøtter og ovnsbakte gulrøtter.
Ingredienser:
- 0,5 desiliter bulgur
- 2 gulrøtter
- 1 spiseskje olivenolke
- Litt havsalt
- 20-30 druer
- 1 desiliter valnøtter
- Litt revet salat
Dressing:
- 1 kvast persille
- 1 spiseskje lønnesirup eller agavesirup
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 0,5 sitron
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Skrell gulrøttene og kjær de i staver på cirka lik størrelse. Fordel utover stekebrettet, dryss litt olivenolje og salt over. Stek i ovnen til gulrøttene begynner å bli møre, det tar cirka et kvarter (kommer an på størrelsen).
Del druene i to, samme med valnøttene dersom de er store.
Vask salaten.
Dressing:
Finhakk persillen.
Rør sammen sirup, eddik og olje. Press i sitronsaften, rør inn persille. smak til med salt og pepper.
Vend sammen bulgur, gulrøtter, druer, valnøtter, salat og dressing. La salaten stå litt før servering slik at smakene får sette seg.
