

Lettvint pærekake
Utrolig lettvint kake som kan varieres nesten i det uendelige.
Epler, pærer, rabarbra, skogsbær.. I denne kaken kan du ha i nesten alt. Den er så lettvint at det nesten er juks. Jeg pleier å servere den som dessert, der folk forsyner seg av formen med en stor skje, og har litt pisket krem eller iskrem ved siden av.
Ingredienser:
- 3 pærer (eller epler, diverse bær, rabarbra)
- 2,5 desiliter hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje kanel
- 2,5 desiliter sukker
- 2,5 desiliter soyamelk
- 0,5 desiliter rapsolje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form (du trenger ikke smøre den eller pakke inn med bakepapir).
Skjær pærene i terninger, samme hvor store. Kast kjernen og det harde stilkfestet. Legg utover i formen.
Visp sammen hvetemel, bakepulver, kanel, sukker, soyamelk og rapsolje i en bolle. Hell over pærene.
Sett formen i ovnen og bak til toppen er gyllen, dette tar cirka 15-20 minutter.

Server kaken varm eller lun, gjerne med litt pisket havrekrem eller kokoskrem.
Denne var utrolig god! lagde den her om dagen men byttet ut sukker med steviosa og halvparten av hvetemelet erstattet jeg med sammalt 🙂 Tusen takk for en super oppskrift!
Herlig 🙂 Kjekt med sunnere varianter som virker! Takk for tilbakemelding 🙂
hvor stor form bruker du til denne? 🙂
En sånn midt i mellom-størrelse har jeg brukt her, men det går greit med både mindre og større former. Denne kaken er utrolig lettvint på det meste 🙂