Lettvint pærekake

Utrolig lettvint kake som kan varieres nesten i det uendelige. 

Epler, pærer, rabarbra, skogsbær.. I denne kaken kan du ha i nesten alt. Den er så lettvint at det nesten er juks. Jeg pleier å servere den som dessert, der folk forsyner seg av formen med en stor skje, og har litt pisket krem eller iskrem ved siden av.

Ingredienser: 

  • 3 pærer (eller epler, diverse bær, rabarbra)
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje kanel
  • 2,5 desiliter sukker
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 0,5 desiliter rapsolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form (du trenger ikke smøre den eller pakke inn med bakepapir).

Skjær pærene i terninger, samme hvor store. Kast kjernen og det harde stilkfestet. Legg utover i formen.

Visp sammen hvetemel, bakepulver, kanel, sukker, soyamelk og rapsolje i en bolle. Hell over pærene.

Sett formen i ovnen og bak til toppen er gyllen, dette tar cirka 15-20 minutter.

Lettvint-pærekake1

Server kaken varm eller lun, gjerne med litt pisket havrekrem eller kokoskrem.

4 Comments

  1. Denne var utrolig god! lagde den her om dagen men byttet ut sukker med steviosa og halvparten av hvetemelet erstattet jeg med sammalt 🙂 Tusen takk for en super oppskrift!

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 Kjekt med sunnere varianter som virker! Takk for tilbakemelding 🙂

  2. hvor stor form bruker du til denne? 🙂

    1. Mari Hult

      En sånn midt i mellom-størrelse har jeg brukt her, men det går greit med både mindre og større former. Denne kaken er utrolig lettvint på det meste 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *