

Rista poteter
Sprø på utsiden, silkemyke på insiden og med en spicy smak på tungen. Disse potetene har alt!
Poteter blir jeg aldri lei av, og jeg prøver å lage de på nye måter så ofte jeg har sjans. Disse her krever ganske mye oppmerksomhet, passer godt som snacks med en god dip, som en del av en buffet, eller som tilbehør til for eksempel burritos eller veganske burgere.
Juster gjerne krydderet etter hva du foretrekker. Jeg er glad i chili og hvitløk i kombinasjon, men andre smaker fungerer også fint med denne framgangsmåten.

Ingredienser:
- 500 gram poteter, gjerne Asterix eller en annen ganske stor vaiant
- Olivenolje
- 1,5 teskje salt
- 1 teskje chilipulver eller chiliflak
- 0,5 teskje løkpulver
- 0,5 teskje hvitløkspulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok opp godt med vann i en gryte.
Vask potetene og skjær de i skiver med tykkelse på mellom 0,5 og 1 centimeter. Ha de i det kokende vannet og la de koke i 4-5 minutter. De skal begynne å bli myke men skal ikke begynne å løses opp.
Sil av vannet. Ha i olivenolje, salt, chili, løkpulver og hvitløkspulver og vend forsiktig på potetene slik at olje og krydder fordeler seg.
Legg potetene utover på stekebrettet. Stek i 10-15 minutter til de blir gylne og “crispy”.

Server rykende varme.
