Quiche Lorraine

Kremet tofuquiche med “bacon” og sopp. Perfekt til både middag og helgebrunsj. 

Denne er ganske heftig, jeg må innrømme det. Kraftig konsistens med mye tofu i både fyllet og i “baconet” som vi lager med tilsatt røykesmak. Når jeg serverer denne blir det med en helt mild salat, og gjerne med focaccia med veganese til (trenger ikke tilsette noe hvitløk eller chili i den akkurat).

Ingredienser: 

  • 4 desiliter hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 75 fram veganmargarin
  • 4 spiseskjeer vann

Fyll: 

  • 1 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje timian
  • 1 teskje oregano
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 250 gram fast tofu
  • 1 teskje dijonsennep
  • 2 sjampinjong eller aromasopp
  • Soyamelk til pensling

“Bacon”:

  • 250 gram fast tofu
  • Olje til steking
  • 4 spiseskjeer soyasaus
  • 1 teskje liquid smoke
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en liten eller mellomstor paiform.

Kjevle ut deigen, og fordel den over paiformen. Pass på at kantene også blir dekket. Bruk en gaffel til å lage noen hull i deigen, sett deretter formen inn i ovnen. Stek i 10 minutter.

Mens deigen står i ovnen, er det greit å gjøre klar fyllet.

Fyll: 

Finhakk løk og hvitløk, og hakk brokkoli i små biter. Varm olivenoljen i en stekepanne, og ha i løk og hvitløk. Stek et par minutter, og ha i krydder. Smak til med salt og pepper, og la det surre i rundt ti minutter.

Knus nøttene i en kjøkkenmaskin. Klem ut litt vann fra tofuen, og ha den i med nøttene. Ta også i løkblandingen. Kjør til du har en jevn masse.

Smak til med dijonsennep, og eventuelt mer salt.

Skjær sopp i terninger.

“Bacon” og steking: 

Press overflødig vann ut fra tofuen og skjær den opp i små terninger.

Varm opp olje til medium varme i en panne og ha i tofubitene. Surr de i noen minutter til de begynner å bli litt gylne i kantene.

Rør sammen soyasaus, liquid smoke, lønnesirup og næringsgjær og hell over i pannen. Vend sammen med tofuen og stek den videre til den begynner å bli sprø. Smak til med salt.

Ha tofuen over på litt kjøkkenpapir slik at fett får renne av. Vend “bacon”tofuen forsiktig inn i tofufyllet.

Bruk en slikkepott til å fordele massen utover paipunnen. Lett bitene av sopp over. Pensle quichen med soyamelk. Sett tilbake i ovnen, og stek i 35 minutter, til quichen begynner å bli gyllen.

Quiche-lorraine1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *