Jordbær på mandelbunn

Nydelig jordbærkake med krem og sjokoladeganache på en saftig mandelbunn. 

Det slår meg at denne oppskriften kanskje passer bedre på sommeren, men vi kjører på! I vegetarbloggenheimen ble den servert til kjekke damer på Valentine’s Day, og der gikk den ned på høykant. Den holder seg et lite døgn i kjøleskap, men jeg anbefaler at du serverer den samme dag som den lages. Den kan også toppes med andre bær, og dersom du ikke er med på kombinasjonen så kan du fint sløyfe sjokoladeganachen.

Nøttekake-med-jordbær2

Ingredienser: 

  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 10 spiseskjeer varmt vann
  • 150 gram mandelmel (eller mandler kjørt til mel i en kjøkkenmaskin)
  • 150 gram melis

Sjokoladeganache: 

  • 100 gram vegansk sjokolade
  • 1 spiseskje soyamelk, kokosmelk eller soyafløte

Krem og pynt: 

  • 2 pakker vispbar havrekrem (eventuelt vispbar soyakrem, da trenger du nok bare en pakke)
  • 1 spiseskje melis
  • 1 beger jordbær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 160 grader.Smør og mel en liten til mellomstor springform.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha de over i en bolle med varmt vann og la det stå og trekke i et kvarter. Ha i melisen og kjør det hele med en håndvisp, cirka 10 minutter. Du skal få en ganske seig masse. Ha i mandelmel og visp det videre til alt er godt blandet. Ha røren over i formen, glatt den til med en slikkepott.

Bak i 30-35 minutter. Avkjøl i formen før du har bunnen over på et fat.

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokoladen og melken sammen. Rør det godt sammen slik at det blir jevnt, fordel utover nøttebunnen. La det stivne før du har på kremen (dette går kjempefort).

Krem og montering: 

Visp havrekrem og melis (smak det til) til det er luftig.

Skjær jordbærene i skiver.

Fordel kremen over kaken, fordel jordbærskivene på toppen. Her har jeg startet med å legge en jordbærskive i midten for så å jobbe i sirkler utover.

Server!

Nøttekake-med-jordbær1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Jeg bakte denne i går og gjorde en vri: Planen var at kakebunnen skulle stå til avkjøling mens jeg gikk ut og tok en kopp kaffe med en god venn, men så fikk jeg dårlig tid og endte opp med å skru av ovnen etter ca 20 minutt og la kaka stå på ettervarmen. Da jeg tok den ut nesten to timer seinere var den perfekt stekt, ikke for tørr men saftig og myk inni. Så hvis folk har god tid anbefaler jeg denne framgangsmåten. Jeg byttet også ut sjokoladeganachen med vaniljekrem (dvs vaniljedessert fra Alpro), noe som også var veldig godt.

    1. Mari Hult

      Og deg smakte fantastisk! Takk for lur vri!! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *