Frokostbrød

Myke og saftige frokostbrød til helgefrokosten. 

Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra bloggen til min gode venninne Cathrine, men jeg lager altså disse frokostbrødene så ofte at jeg var nødt å dele de videre med dere.

Det er litt arbeid med kjevling og bretting, men det tar ikke lange tiden. Og ikke få panikk for at frokostbrødene skal bli flate, de hever som noen helter både i etterheving og i ovnen. Jeg har hatt i en ekstra halv teskje med bakepulver fordi min vanligste frokostgjest er eksepsjonelt svak for boller, dette kan sløyfes uten at frokostbrødene blir flate av den grunn.

Bytt gjerne ut tørrgjør med fersk gjær.

Ingredienser: 

  • 75 gram vegansk margarin
  • 4,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje tørrgjær (eventuelt 25 gram fersk)
  • 75 gram sukker
  • 500 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • Valmuefrø (kan sløyfes, eventuelt erstattes av sesamfrø)

Framgangsmåte: 

Smelt margarin i en gryte. Ha i 3,5 desiliter av soyamelken og la det stå på svak varme til det er lunkent (cirka 37 grader). Hell blandingen over i en bolle, ha i gjær og sukker. La det stå så gjæren får reagere, du ser når dette er i gang (maks fem minutter).

Ha i hvetemel, bakepulver og salt og elt det hele sammen til en fin og smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har det.

Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving en lun plass i cirka en time.

Kle et stekebrett med bakepapir. Bland sammen resten av soyamelken med eddiken og la det stå et par minutter slik at det klumper seg.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og velt deigen ut på det.

Kjevle deigen ut til et rektangel med tykkelse på maks en halv centimeter.

Pensle en tredjedel av rektangelet med soyamelkblanding og brett denne inn mot midten. Gjenta med den siste delen av rektangelet (pensle og brett).

Frokostbrødkombi

Skjær opp i stykker med bredde på 4-5 centimeter og fordel utover stekebrettet.

Frokostbrød1

Dekk med kjøkkenhåndkleet igjen og sett til etterheving i cirka en halv time.

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Pensle frokostbrødene med resten av soyamelkblandingen og dryss valmuefrø over. Stek i 10-15 minutter til frokostbrødene blir gylne og fine.

Frokostbrød2

Frokostbrød smaker best nybakt.

Frokostbrød3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅBRØD FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. hei! jeg elsket disse rundstykkene fra frøste bit <3 kan de lages grove

    1. Mari Hult

      Yes det kan de 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *