Paprikasaus til pasta

Rund og fyldig pastasaus som kan kombineres med nesten hva som helst av grønnsaker. 

Dette er en av mine favorittsauser til pasta. Den er mild, smaksfull, relativt enkel å lage (oppskriften holder til ganske mange porsjoner så du kan lett gjemme litt i kjøleskapet), og i tillegg kan den kombineres med hva det skulle være av grønnsaker og belgfrukter.

Ingredienser: 

  • 4 røde paprikaer
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Et par kvaster basilikum
  • 1 kvast bladpersille
  • Olje til steking
  • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Bruk grillelementer om du har. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær paprikaene i to, kast kjernen og stilken. Legg bitene med skinnet opp på stekebrettet.

Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene får brune flekker, dette tar 15-20 minutter. Avkjøl, riv av skinnet.

Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk basilikum og persille.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i løk og hvitløk, surr noen minutter til det blir mykt.

Ha paprika, grønnsakskraft og maisstivelse i en blender eller food processor med s-blad og kjør til du har en jevn saus. Hell over i pannen og la det koke opp. Tilsett basilikum og persille, smak til med salt og pepper.

Server sausen varm med nykokt pasta.

Pastasaus-med-paprika

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *