

Grønnkålsalat med søtpotet
Herlig salat med utrolig mye god smak og god næring.
Grønnkål og søtpotet er en uslåelig kombinasjon. Næringsrike begge to, og utfyller hverandre godt. Søtpoteten er søt og rund i smak og tekstur, mens grønnkålen blir sprø og “snacksy”. I tillegg har vi i granateple og pinjekjerner, fordi det er så godt. Her får du rett og slett syrlig, søtt, salt og mildt om hverandre, i en salat som knaser.
Ingredienser:
- Olje til steking
- 1 stor søtpotet
- 1 gren grønnkål, evt 300 gram ferdig oppkutta grønnkål
- 1 granateple
- 1 desiliter pinjekjerner
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør inn en ildfast form med olje.
Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Fordel terningene utover i formen og sett i ovnen. Bak til de er møre, tiden avhenger av størrelsen, men 20-30 minutter skal holde bra.
Snitt grønnkålen. Rens ut kjernene fra granateplet.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Start med å riste pinjekjernene til de blir gylne. Legg de til sides.
Ha i litt olje og stek grønnkål til det begynner å bli sprøtt i kantene.
Vend sammen søtpotet, grønnkål, granateple og pinjekjerner. Smak til med salt og pepper og server varmt eller lunt.
