Fylt paprika med grønnkål og valnøtter

Lettvint middag som kan varieres med nesten hva som helst av grønnsaker. 

Fylte grønnsaker til middag er bare en unnskyldning til å røre sammen alt som er godt (og slippe unna med det). I tillegg blir jo alt bedre etter en runde i ovnen; selv om toppen blir litt tørr og nesten hard så smaker resten bedre. Sannhet uten modifikasjoner.

Her har vi i grønnkål fordi det er så godt, ris med soyasaus fordi det også er fabelaktig, samt valnøtter som virkelig blir bedre av en runde i stekeovnen. Paprikaene er nesten overflødige, derfor er jeg ikke så nøye med hva slags type de er.

For en vri på denne retten kan du gjerne bytte ut valnøttene med kikertene, og tilsette annerledes grønnsaker enn grønnkål. Spinat gjør seg for eksempel veldig bra her.

Ingredienser: 

  • Nøytral olje, for eksempel solsikke- eller rapsolje
  • 3 paprika, vanlige eller søte
  • 0,5 desiliter naturris
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten gren grønnkål
  • 2 desiliter valnøtter
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 teskje lønnesirup
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni en ildfast form inn med olje i bunn.

Skjær paprikaene i to og rens ut innmaten. Kast det harde stilkfestet.

Kok ris etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk grønnkål og valnøtter (sistnevnte kan nesten være hele).

Varm opp litt olje i en panne og stek sjalottløk, hvitløk, grønnkål og valnøtter i noen minutter. Grønnkålen skal begynne å bli litt sprø. Ha i risen og stek videre.

Hell på soyasaus og lønnesirup, smak til med røkt paprikapulver.

Fordel blandingen i paprikabitene og legg de i den ildfaste formen.

Fylt-paprika1

Bak til de er gylne på toppen, cirka 20 minutter. Server rykende varme.

Fylt-paprika

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *