Ellens bakte jordskokker

Nydelig rotfrukt tilberedt med masse persille og hvitløk. 

Jordskokken er en snål rotfrukt. Snål i fasong – heldigvis kan den spises med skall slik at du slipper å navigere deg gjennom skrellingen. Den er også snål i smaken – men bra snål, og det er overraskende at vi ikke bruker den mer enn vi gjør.

Den mest kjente bruken av jordskokk er nok i suppe, men den gjør seg også utrolig bra ovnsbakt – et tips jeg har lært av en fabelaktig dame som heter Ellen. Hun har den sammen med litt diverse grønnsaker i ovnen, men i dag skal vi gjøre det litt enklere og bake jordskokken nesten helt alene.

Dette er nydelig tilbehør til de fleste middagsretter, den gjør seg bra på en buffet også.

Ingredienser: 

  • 8-10 jordskokker
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 kvast persille
  • 2 spiseskjeer nøytral olje
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form.

Vask jordskokkene og del de i to. Finhakk hvitløk og persille.

Rør sammen olje, jordskokker, hvitløk og persille i den ildfaste formen. Dryss salt og pepper over.

Ellens-jordskokkpoteter1

Bak i 30 minutter, eventuelt litt lenger (kommer an på størrelsen på jordskokkene). Server rykende varme.

Ellens-jordskokkpoteter2

4 Comments

  1. Gro Mikaelsen

    Prøvde denne i dag, da jeg lurte på om jordskokk kunne bakes i ovn. Det kunne den og resultatet ble kjempegodt!
    Enkelt og smakfullt

    1. Mari Hult

      Så gøy 😀 Takk for det 🙂

  2. Denne skal prøves i dag 🙂 Må bli godt det !!

    1. Mari Hult

      De er knallgode synes jeg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *