Søtpotetkake

Kjempesaftig kake som passer både til dessert og på kakebordet. 

Søtpotet er en super kakeingrediens! Den er søt (…), den er saftig, og den hjelper godt å binde kaken sammen.

Her har vi også i en litt overdreven mengde linfrø som binding, knuste linfrø + vann blir nesten lim, og er det eldste trikset i den veganske bakeboka.

På toppen har vi en kremostglasur – serverer du kaken som dessert kan du gjerne kjøre denne som saus til istedenfor glasur.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter linfrø
  • 2 desiliter varmt vann
  • 1 stor søtpotet
  • 2 desiliter valnøtter
  • 3,5 desiliter sukker
  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5,5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1,5 teskje natron
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 teskje revet muskat
  • 0,5 teskje salt

Kremostglasur: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost naturell
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje sitronsaft
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en stor ildfast form, eventuelt bruk bakepapir.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter. Bland de sammen med vannet i en bolle.

Skrell og riv søtpoteten. Grovhakk valnøttene.

Rør sukker, olje, sitronsaft og vaniljeekstrakt inn i linfrøblandingen.

Sikt i hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend til slutt inn  søtpotet og valnøtter.

Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott. Den er ganske fast, røren, men det er mye væske i søtpoteten som frigis under baking. Er du i tvil er det lov å ha i noen spiseskeer vann.

Stek kaken i 35-45 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med trepinnetesten.

Avkjøl helt før du har på glasur.

Social cooking søtpotetkake_1Social-cooking-søtpotetkake1

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken.

Avkjøl fram til servering.

Social-cooking-søtpotetkake

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *