Spicy blomkål”vinger”

Nydelige sprø og spicy blomkålbiter som du kan spise med kjempegod samvittighet. 

Ovnsbakt blomkål er noe av det beste som finnes. Generelt blir jo alle grønnsaker bedre av å gå i ovn istedenfor gryte, men spesielt med blomkål skjer det noe utrolig med både smak og konsistens.

Her dypper vi de først i en chilirøre, deretter panerer vi de, og resultatet blir sprø og smakfulle blomkålbiter som kan serveres både som hovedrett, i en salat, som tapas og som snacks.

Disse passer bra med en hvitløksdip eller chilisaus.

Blomkålvinger4

Ingredienser: 

  • Nøytral olje til steking
  • 1 blomkål
  • 3 spiseskjeer chilisaus (tabasco eller tilsvarende)
  • 2 teskjeer hvitløkspulver
  • 2 teskjeer løkpulver
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 teskje salt
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 desiliter hvetemel
  • 1,5 desiliter usøtet soyamelk

Panering: 

  • 2 desiliter brødsmuler (daggammelt brød kjøres i food processor til smuler
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • Eventuelt litt av de samme krydderne som i røren over (smak deg gjerne fram)

Framgangsmåte: 

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt olje over.

Skjær blomkål i buketter, prøv å holde de ganske like i størrelsen.

Rør sammen chilisaus, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, salt, maisstivelse, hvetemel og soyamelk i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren slik at de blir god dekket.

Panering og steking: 

Rør sammen brødsmuler og hvetemel, smak gjerne til med litt krydder etter smak.

Dypp blomkålbitene i paneringen, fordel de deretter utover stekebrettet.

Dryss gjerne bittelitt olje over.

Blomkålvinger1

Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på blomkålbitene og stek i ti minutter til, eller til de blir gylne og fine.

Blomkålvinger2

Server rykende varme, gjerne med en god chilisaus eller hvitløksdressing.

Blomkålvinger3

10 Comments

  1. Hei igjen! 🙂 Er bare så glad for at jeg har funnet bloggen din, og særlig disse 10 på topp oppskriftene i starten. Spicy blomkål”vinger” blir også definitivt en slager her hos meg, så enkle å lage (digger at jeg slipper fritering, men kan bruke stekovnen) og med en supergod smak 😀 😀 Takk!

    1. Mari Hult

      Så koselig å høre 🙂 🙂 Tusen takk!!!

  2. Karoline

    Hei på dei
    Lurer på om det går an å fryse ned disse?

    1. Mari Hult

      Det tror jeg går helt fint – men har aldri prøvd 🙂

  3. Elisabeth

    Jeg lagde disse til middag i dag, og jeg er fortsatt i sjokk over hvor gode de ble. Denne oppskrifter blir en favoritt fremover, så takk skal du ha 😀

    1. Mari Hult

      Så herlig! Tusen takk for det!!! 😀

  4. Anne-Britt Øvrebø

    Tenkte å prøve disse til tapas i helgen. Kan de lages tidlig på dagen og ev bare varmes opp før de skal serveres? Eller blir de myke og slappe da?

    1. Mari Hult

      Herlighet, beklager sent svar. Håper det ble bra!

  5. alexandra

    Disse er dødsgode! Har vært en hit både i utdrikningslag og forening 😀 Super oppskrift!

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Takk for fin kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *