Kanelkake med smuldretopping

Mmm.. eplekake uten eple, sier smakspanelet. 

Ei venninne har en kollega som er allergisk mot epler. Jeg har ikke hørt om noen med den allergien tidligere, men det høres ikke ut som den er oppdiktet fordi han ikke liker epler (en allergitype jeg mistenker er veldig hyppig for gjester på en meksikansk restaurant jeg jobbet på for mange år siden. Jeg har aldri opplevd en så stor prosent folk som ikke tåler bønner). Uansett, det verste med dette i mitt hode må jo være å ikke ha eplekake. Varm eller lun eplekake, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis, hvem kan vel leve uten det?

Han må ha gjort noe forferdelig karmamessig kanskje?

Uansett, her er en utrolig velsmakende løsning, og denne duger like bra for de som faktisk tåler epler også. Ingrediensene er av det slaget som jeg alltid har i hus, og det mistenker jeg at gjelder for de fleste. Ingenting som går kjapt ut på dato eller blir surt.

Kanelkake3

Ingredienser: 

  • 2.75 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 225 gram vegansk margarin
  • 225 gram sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 400 gram hvetemel
  • 3 teskjeer bakepulver
  • 3 spiseskjeer kikertmel eller maisstivelse
  • 1 spiseskje kanel
  • 0,5 teskje salt

Smuldretopping: 

  • 140 gram hvetemel
  • 100 gram sukker – gjerne brunt om du har
  • 1 spiseskje kanel
  • 75 gram vegansk margarin

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform på diameter på 20-24 centimeter med bakepapir, eventuelt smør og mel den.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner.

Visp sammen margarin, sukker og vaniljeekstrakt i en større bolle. Rør inn soyamelkblandingen.

Ha i hvetemel, bakepulver, kikertmel, kanel og salt og visp det hele sammen til en jevn røre.

Fordel i formen.

Smuldretopping:
Rør sammen ingrediensene til du har en smuldrete blanding. Fordel over kakerøren i formen.

Kanelkake1

Bak kaken i 45-50 minutter. Test med trepinnetesten om den er klar.

Kanelkake2

Server varm, lun eller kald, gjerne med litt vispet havrekrem eller vaniljeis.

Kanelkake4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Denne ble en stor suksess! Kommer helt klart til å lege den flere ganger. Super oppskrift 🙂

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Så gøy!!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *