

Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus
Hemmeligheten bak verdens beste søtpotetstappe? Baking i stekeovn.
Alle grønnsaker blir bedre bakt enn kokt tror jeg! Her kombinerer vi to – søtpoteter bakes i ovn og brukes i verdens beste søtpotetstappe, hvitløk bakes også hele i ovn, og has i fløtesausen. På denne måten blir smaken mildere, bedre samt det hele er veldig lettvint å lage.
Når søtpotetene blir bakte blir de silkemyke, og du kan lage stappe bare med å bruke en visp, eventuelt stavmikser eller tresleiv.

Ingredienser:
- 4 store søtpoteter
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 3 kinesisk hvitløk
- 1 desiliter matfløte av soya
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- Salt og pepper
Soppsaus:
- 400 gram assortert sopp
- 1 sjalottløk
- Frisk oregano
- Frisk timian
- Rapsolje
- Matfløte av soya
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell potetene og skjær de i 4-5 biter.
Smør inn en form med olje. Ha i potetene og hvitløkene (disse skal brukes i sausen) og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett i ovnen og bak til potetene er møre, dette tar 30-45 minutter.
Ha potetene over i en bolle. Ha i soyafløte og margarin. Bruk en visp (ja, det går an, potetene er veldig myke) eller stavmikser til å lage stappe. Smak til med salt og pepper.

Soppsaus:
Skjær soppen i skiver. Finhakk sjalottløk. Grovhakk oregano og timian.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek soppen til den er gyllen. Ha i sjalottløk, oregano og timian og stek et par minutter til.

Press ut innmaten fra den ovnsbakte hvitløken og ha i. Spe med fløte, smak til med salt og pepper.
Server!
