vegansk søtpotetstappe oppskrift

Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus

Hemmeligheten bak verdens beste søtpotetstappe? Baking i stekeovn. 

Alle grønnsaker blir bedre bakt enn kokt tror jeg! Her kombinerer vi to – søtpoteter bakes i ovn og brukes i verdens beste søtpotetstappe, hvitløk bakes også hele i ovn, og has i fløtesausen. På denne måten blir smaken mildere, bedre samt det hele er veldig lettvint å lage.

Når søtpotetene blir bakte blir de silkemyke, og du kan lage stappe bare med å bruke en visp, eventuelt stavmikser eller tresleiv.

Social-cooking-søtpotetstappe2

Ingredienser:

  • 4 store søtpoteter
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 3 kinesisk hvitløk
  • 1 desiliter matfløte av soya
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • Salt og pepper

Soppsaus:

  • 400 gram assortert sopp
  • 1 sjalottløk
  • Frisk oregano
  • Frisk timian
  • Rapsolje
  • Matfløte av soya
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell potetene og skjær de i 4-5 biter.

Smør inn en form med olje. Ha i potetene og hvitløkene (disse skal brukes i sausen) og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett i ovnen og bak til potetene er møre, dette tar 30-45 minutter.

Ha potetene over i en bolle. Ha i soyafløte og margarin. Bruk en visp (ja, det går an, potetene er veldig myke) eller stavmikser til å lage stappe. Smak til med salt og pepper.

Social-cooking-søtpotetstappe3

Soppsaus:

Skjær soppen i skiver. Finhakk sjalottløk. Grovhakk oregano og timian.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek soppen til den er gyllen. Ha i sjalottløk, oregano og timian og stek et par minutter til.

Social-cooking-søtpotetstappe1

Press ut innmaten fra den ovnsbakte hvitløken og ha i. Spe med fløte, smak til med salt og pepper.

Server!

Social-cooking-søtpotetstappe_alternativ

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *