Marokkansk søtpotetsuppe

Nydelig spicy suppe med masse søtpotet og frisk koriander. 

Denne suppen kan varieres med mange rotgrønnsaker – både gulrot, rødbete og pastinakk er kjempegodt her. Ha gjerne i en håndfull røde linser også om du vil.

Ingredienser:

  • 2 store søtpoteter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 centimeter ingefær
  • 1 rød chili
  • Rapsolje
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1,5 liter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver (eventuelt en liter ekstra, kommer an på hvor stor søtpoteten er)
  • 1 appelsin
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

Framgangsmåte:

Skrell og riv søtpotet. Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili.

Varm opp olje til medium varme i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk, ingefær og chili og la det surre et par minutter.

Ha i spisskummen, kanel, gurkemeie og paprikapulver og surr det et minutt til. Rør inn søtpotet og grønnsakskraft. La det småkoke i ti minutter, juster eventuelt med litt mer krydder.

Smak til med appelsinsaft, salt og pepper.

Grovhakk koriander og ha i rett før servering.

Social-cooking-søtpotetsuppe1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SUPPE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *