Eplesnop

Sprø, karameliserte epleskiver som bare smaker snop. Lettvint, og bare med to ingredienser!

Disse karameliserte epleskivene passer nydelig som snop, som kakepynt eller til desserter. Et eple holder til 7-10 skiver, og de holder seg lenge i lukket boks.

Ingredienser: 

  • Epler
  • Melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 120 grader. Kle et eller flere stekebrett med bakepapir.

Skjær ut eplekjernene med en passende kniv. Skjær resten av eple(ne) i skiver. Tykkelsen kan du styre litt selv, det viktigste er at alle skivene er cirka like tykke. Hvis ikke kan noen brenne seg eller noen bli for lite stekt. Tykkelse på 1-5 millimeter er fint.

Ha melisen utover på en tallerken.

eplesnop1

Dypp epleskivene i melisen, begge sider skal dekkes så godt du kan. Det gjør ingen ting om det blir ujevnt.

eplesnop2

Fordel epleskivene utover på stekebrettet eller stekebrettene.

eplesnop3

Sett i ovnen og bak i cirka 20 minutter. Snu eplene forsiktig. Stek videre til de blir gylne og begynner å bli sprø (det vil stivne ytterligere når de kommer ut av ovnen og tørker). Her kommer steketiden veldig an på tykkelsen, så pass på at det ikke brenner seg.

Dette kan ta litt lang tid, men ikke bli fristet til å øke temperaturen – da vil sukkeret kunne brenne seg.

eplesnop5

Avkjøl eplesnopet før bruk. De vil stivne litt mer da.

eplesnop6

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *