Ukemeny uke 6, 2015

Ukens meny er klar! Her handler det om comfort food – god og varmende mat i vinterkulden.

Mandag: Quinoasalat med granateple

Dette er en av de eldste oppskriftene på bloggen, og kanskje den jeg lager oftest. Den er lettvint, smakfull og sunn, og lett å kombinere med andre retter.

quinoasalat

Tirsdag: Kikertgryte med spinat

Kokos og chili smaker kjempegodt sammen, kikerter og spinat er (i tillegg til smakfullt) virkelig sunne ingredienser, i tillegg er dette en veldig enkel middag å lage. Helgarderingsoppskrift altså!

kikertgryte

Onsdag: Quiche med tofu og brokkoli

Hvem trenger vel egg og fløte for å lage en god quiche? Denne er fylt med tofu og brokkoli, og smaker utmerket, også dagen etter at den blir laget.

quiche

Torsdag: Risotto med steinsopp

Tørka steinsopp er en fantastisk råvare som setter utrolig god smak på retter. Du får kjøpt den i godt assorterte dagligvarebutikker eller online hos iHerb (noe rimeligere). Tørka steinsopp er en av de relativt få veganske råvarene som har “umami”, en av de fem standardsmakene våre, og dermed en av mine favorittingredienser.

steinsopprisotto

Fredag: Tofu&Chips

“Beer battered tofu” er skikkelig pub-mat, og et herlig vegansk alternativ til den vanlige fisken. Vil du ha ekstra sjøsmak av det hele kan ud ha i litt kelp-granulat eller nori-ark.

tofuchips

Lørdag: Shepherd’s Pie

En vegansk variant av en av mine favorittretter fra oppveksten. Utrolig smakfull linsestuing i bunn, på toppen har vi potetmos. Det stekes i ovnen til sausen bobler og potetmosen får brune topper.

sheperds-pie

Søndag: Gresskarsuppe fra Resept

Resept er en nå (dessverre) nedlagt vegansk restaurant, som hadde den beste maten jeg noengang har spist. De delte flittig med oppskrifter heldigvis, så her kan du gjenoppleve deres nydelige gresskarsuppe.

gresskarsuppe-5

FLERE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *