Chilimajones

Lag vegansk majones helt selv!  Denne er uten egg, men med masse hvitløk og chili. 

Fyldig i konsistensen, spiss i smaken. Denne chilimajonesen er godt med salt, til focaccia, til stekte poteter, på burgeren og på buffeten. Varier gjerne med ulike chilityper og -styrker.

chilimajones1

Ingredienser: 

  • 1 rød chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • En dæsj eddik
  • 1 desiliter soyamelk
  • Salt og hvit pepper
  • 0,5 teskje sukker
  • 3 desiliter solsikkeolje

Framgangsmåte: 

Finhakk chili, riv hvitløk.

Ha i en bolle sammen med sennep, eddik, soyamelk, salt, pepper og sukker. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.

Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt “redder” du det med å ha i en teskje vann.

Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig.

chilimajones2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Kan denne fryses?

    1. Mari Hult

      Jeg vil anta det, vanligvis går det veldig fint å fryse sauser med mye fett i. Men jeg kan ikke love noe, for jeg har ikke prøvd selv.

  2. Else Turid

    Jeg prøvde å lage denne, men med havremelk i stedet for soyamelk. Det gikk ikke veldig bra. Det ble mer en tynn dressing enn tykk majones (selv om den var god på smak). Sikkert et dumt spørsmål, men er det soyaen som gjør at den blir tykk? Har du i såfall annet tips dersom man ikke tåler soya?

    1. Mari Hult

      Det er soyamelken ja, dessverre. Vet ikke om noen andre plantemelker som fungerer, men du kan prøve med aquafaba (kikertlake) 🙂 Da trenger du ca samme mengde.

  3. Hvor lenge holder denne seg?

    1. Mari Hult

      Står fint et par uker i kjøleskapet 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *