

Brokkolicouscous
Supersmakfull grønn forrett eller siderett.
Den beste maten i verden lager min mor. Hun har en tendens til å alltid vite hva som slår an hos meg. Denne oppskriften fant hun utgangspunktet på i et oppskriftshefte som jeg tror hun plukket opp på Meny. Jeg har ikke funnet det igjen på nett så er virkelig ikke sikker, men siden det er der hun pleier å handle så er nok sannsynligheten stor.
Uansett, her river vi brokkoli på rivjern slik at det ligner couscous. Det hele stekes i panne med hvitløk og litt olje, vi legger til grønnkål fordi det er så godt og sunt, og serverer det hele med granateplekjerner. Herlig som tilbehør til middag, smaker også godt som en forrett, gjerne med litt godt brød til.
Ingredienser:
- 0,5 brokkoli
- 2 hvitløksfedd
- 200 gram grønnkål
- Olje til steking
- Salt og pepper
- 1 granateple
- Litt persille
Framgangsmåte:
Riv brokkolien på et rivjern (så grovt som mulig).

Finhakk hvitløk. Skjær grønnkål i strimler.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i brokkoli og grønnkål, surr det i noen minutter.

Tilsett hvitløk og vend det sammen med resten.
Smak til med salt og pepper.

Rens ut kjernene fra granateplet. Finhakk persillen.
Ha platen av varmen, vend inn granateple og persille.
Servér!

Serveres denne varm? Eller er den også god kald?
Jeg foretrekker varm, men begge funker bra 🙂