Glutenfrie cupcakes med lilla roser

Gotisk-inspirerte cupcakes med en herlig kremostglasur. 

Jeg fikk full kunstnerisk frihet til å bake cupcakes til et bryllup, så lenge jeg holdt meg innen det gotiske og Tim-Burtons verden. Valget falt på to veldig ulike typer cupcakes, der disse lilla rosene stod for det myke innslaget.

Kakebunnen er glutenfri, men tåler du gluten er den ingenting i veien med å bytte den ut med en variant med gluten. Glasuren har jeg piffet opp med en kombinasjon av rosa og blå konditorfarge, men her også er det ingenting i veien med å droppe fargen og kjøre den hvit. Hver sin smak.

Føler du deg ekstra kreativ ser jeg for meg at disse blir kule med sorte roseblader til.

NB: Ikke alle konditorfarger er veganske. Jeg anbefaler Wilton sine, de blir solgt i gode bakebutikker.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter hvitt sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje salt
  • 4 desiliter glutenfri melblanding, her er det brukt Toro sin glutenfrie kakemiks

Roseglasur: 

  • 100 gram vegansk kremost naturell
  • 200 gram vegansk margarin
  • Lilla konditorfarge, eventuelt en blanding av rosa/rødt og blått
  • 4-5 desiliter melis
  • Eventuelt en spiseskje soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter så det klumper seg litt.

Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.

Mål opp bakepulver, natron, salt og melblanding og visp det hele inn i røren. Visp så lenge du vil, det er ikke gluten i denne røren så vi trenger ikke være redde for å overmikse.

Fordel røren i formene og stek i 18-20 minutter, kakene skal være fine og gylne.

Avkjøl de helt før pynting.

Roseglasur: 

Ha kremost, margarin og konditorfarge i en food processor og kjør det jevnt og til du er fornøyd med fargen. Spe med melis til du har en god og smørbar konsistens. blir den for hard kan du ha i litt soyamelk og.

Ha glasuren i en sprøytepose med tupp med 5-7 skarpe tagger. Fordel utover kakene; start i midten av kaken og beveg sprøyteposen i en sirkel utover. Slik får du rosefasongen.

Server!

goth-roser1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *