vegansk fylt portobellosopp oppskrift

Risottofylt portobellosopp

Sopp, sopp og sopp i skjønn forening!

Ovnsbakt portobellosopp er skikkelig mektig, og på grunn av konsistens- og smak brukes det ofte som et alternativ til kjøtt på burgerrestauranter og i det meksikanske kjøkken. Her fyller vi soppene med risotto laget med aromasopp og shitakesopp før de går i ovnen, og serverer det hele med sautert grønnkål og søtpotetstappe. Rørte tyttebær er godt ved siden av.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 4 portobellosopp
  • 100 gram aromasopp
  • 100 gram shitakesopp
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 desiliter risottoris
  • 100 gram spinat
  • 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 spiseskje vegansk margarin (kan sløyfes)
  • Eventuelt litt salt
  • Frisk persille til servering

Søtpotetstappe: 

  • 2 store søtpoteter, eventuelt 4 små/mellomstore
  • Salt
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • Usøtet soyafløte til matlaging (cirka 0,5 desiliter)

Sautert grønnkål:

  • 300 gram grønnkål
  • 2 hvitløksfedd
  • 2-3 spiseskjeer olje til steking
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form som har plass til alle soppene (eller flere mindre former). Skjær stilken av hver sopp, og bruk en skje til å dra ut de sorte “senene”. Disse kan du bare kaste.

Skjær aromasopp og shitakesopp i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk.

Varm opp grønnsakskraften/vann med buljongpulver til cirka kokepunktet.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i soppen og la den surre til den blir gyllen. Ha deretter i hvitløk og sjalottløk og la det surre litt til. Ha eventuelt i litt mer olje om det blir tørt.

Rør inn risen. Spe med grønnsakskraft. Etterhvert som den koker inn i risen har du i litt mer. Når du har brukt opp all kraften har du også i spinaten. Bare la den ligge øverst i gryta. Ha gryten av varmen.

Rør risottoen sammen, smak til med næringsgjær, margarin og salt.

Fyll portobellosoppene med risottoen. Fordel de i den ildfaste formen og bak i ovnen i 15-20 minutter. De skal bli gylne på toppen.

Grovhakk persille og ha over før servering.

Søtpotetstappe: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell søtpotetene og skjær de i mindre biter. Kok de møre i vannet.

Sil av vannet. Mos potetene. Rør inn salt, margarin og soyafløte til du har ønsket konsistens og smak.

Sautert grønnkål: 

Skjær grønnkål i strimler, finhakk hvitløk.

Varm opp oljen i en stor stekepanne. Ha i grønnkål og hvitløk og stek til grønnkålen begynner å bli sprø i kantene.

Smak til med salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *