

Ukemeny: Uke 4, 2015
Ny uke, ny meny.
Denne uken tenker jeg vi forsyner oss grovt av de gode rotgrønnsakene som det er så mye av i butikkene for tiden.
Mandag: Couscous med søtpotet
Ekstra smakfull couscous med ovnsbakte grønnsaker og myntedressing.

Tirsdag: Korma med erter og blomkål
Denne retten har en ganske lang ingrediensliste, men ikke la deg skremme; den går ganske kjapt å lage. For oss som pleier å lage en del indisk mat så fins nok det meste (eller alt) allerede i kjøkkenskapene. Grønnsakene kan du variere litt etter hva du har i kjøleskapet.

Onsdag: Gulrotsuppe med krydra kikerter
Denne oppskriften ble utviklet i ren kjærlighet til ei venninne som er allergisk mot nesten alt. Fyldig og smakfull, og kikertene på toppen er kanskje det beste som finnes.

Torsdag: Potetburgere
Disse er gode både som tilbehør og i hovedrollen. Aller best er de kanskje i burgerbrød med hjemmelaget chilisaus til.

Fredag: Rå burrito
Ekstra sunn fredagsvariant! Dette er raw food uten dehydrator og avansert kjøkkenutstyr, kun med gode smaker.

Lørdag: Søtpotetquiche
Quiche er koselig helgemat synes jeg. Tar litt tid å lage – ikke så lenge – men nok til at det lukter godt en god stund. Synes denne er best med litt brød til, og gjerne en salat.

Søndag: Kikertburger texmex
Avslutt uken med en skikkelig god burger! Disse liker seg godt med hjemmelaget chipotleaioli.
