

Cupcakes med røde bær
Rosa cupcakes på den naturlige måten – her kan du ha i det du liker best av kirsebær, tyttebær, bringebær og jordbær.
Røde bær er utrolig frisk og godt i cupcakes. Her bruker jeg ferske bringebær fra nærbutikken som pynt, i selve kakerøren har jeg i noe som heter “cherry butter” (direkte oversatt: kirsebærsmør) som jeg har kjøpt på iherb. Det er et ganske fast kirsebærsyltetøy som ikke er særlig søtt. Det går helt fint an å erstatte det med vanlig syltetøy med røde bær, men kjør det kanskje gjennom en sil om det er for mye steiner. Renn også av overflødig væske om det er.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 0,75 desiliter rapsolje
- 2 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 ,5 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
- 3 spiseskjeer “cherry butter”/kirsebærsmør eller annet bærsyltetøy
Glasur og pynt:
- 200 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer kirsebærsmør (eller annet bærsyltetøy)
- 4-5 desiliter melis
- Friske bringebær eller andre røde bær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.
Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Rør godt i kirsebærsmøret/syltetøyet og vend det inn i røren med en slikkepott.
Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene før pynting.
Glasur og montering:
Kjør margarin og kirsebærsmør glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
Ha over i en sprøytepose med stor åpning.
Fordel godt med glasur på hver enkel cupcake, topp med bringebær.
