Cupcakes med røde bær

Rosa cupcakes på den naturlige måten – her kan du ha i det du liker best av kirsebær, tyttebær, bringebær og jordbær. 

Røde bær er utrolig frisk og godt i cupcakes. Her bruker jeg ferske bringebær fra nærbutikken som pynt, i selve kakerøren har jeg i noe som heter “cherry butter” (direkte oversatt: kirsebærsmør) som jeg har kjøpt på iherb. Det er et ganske fast kirsebærsyltetøy som ikke er særlig søtt. Det går helt fint an å erstatte det med vanlig syltetøy med røde bær, men kjør det kanskje gjennom en sil om det er for mye steiner. Renn også av overflødig væske om det er.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 ,5 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 3 spiseskjeer “cherry butter”/kirsebærsmør eller annet bærsyltetøy

Glasur og pynt: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer kirsebærsmør (eller annet bærsyltetøy)
  • 4-5 desiliter melis
  • Friske bringebær eller andre røde bær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.

Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Rør godt i kirsebærsmøret/syltetøyet og vend det inn i røren med en slikkepott.

Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene før pynting.

Glasur og montering: 

Kjør margarin og kirsebærsmør glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

Fordel godt med glasur på hver enkel cupcake, topp med bringebær.

Cupcakes-med-røde-bær1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *