Bananmuffins med hasselnøtter

Kjempegode muffins som passer like godt til frokost som til kveldskaffen. 

Ingredienser: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer varmt vann
  • 2-3 godt modne bananer (kommer an på størrelsen og hvor godt du liker banansmak)
  • 3 spiseskjeer nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 3 desiliter sammalt hvete, eventuelt vanlig hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • Litt salt
  • 4-5 spiseskjeer hasselnøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med seks muffinsformer.

Knus linfrøene med en kaffekvern eller lignende. Rør de deretter ut i det varme vannet.

Skrell bananene og mos innmaten godt i en bolle. Bland inn linfrøblandingen, olje og vaniljeekstrakt. Det gjør ingenting om det er noen banbnklumper med.

Rør inn brunt sukker. Vend til slutt inn mel, bakepulver og salt.

Fordel røren i formene.

Grovhakk nøttene og fordel dem over muffinsene.

Bak i 20-25 minutter til muffinsene er gylne og fine.

Server de gjerne varme eller lune, gjerne med litt margarin eller kremost.

Bananmuffins-med-hasselnøtter1

2 Comments

  1. Hei! Jeg brukte chiafrø som bindemiddel i en oppskrift, tror du det går an å bruke det i stedet for linfrø?

    1. Mari Hult

      Ja, det går kjempefint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *