

Bananmuffins med hasselnøtter
Kjempegode muffins som passer like godt til frokost som til kveldskaffen.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer varmt vann
- 2-3 godt modne bananer (kommer an på størrelsen og hvor godt du liker banansmak)
- 3 spiseskjeer nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 desiliter brunt sukker
- 3 desiliter sammalt hvete, eventuelt vanlig hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- Litt salt
- 4-5 spiseskjeer hasselnøtter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med seks muffinsformer.
Knus linfrøene med en kaffekvern eller lignende. Rør de deretter ut i det varme vannet.
Skrell bananene og mos innmaten godt i en bolle. Bland inn linfrøblandingen, olje og vaniljeekstrakt. Det gjør ingenting om det er noen banbnklumper med.
Rør inn brunt sukker. Vend til slutt inn mel, bakepulver og salt.
Fordel røren i formene.
Grovhakk nøttene og fordel dem over muffinsene.
Bak i 20-25 minutter til muffinsene er gylne og fine.
Server de gjerne varme eller lune, gjerne med litt margarin eller kremost.

Advert
Advert
Hei! Jeg brukte chiafrø som bindemiddel i en oppskrift, tror du det går an å bruke det i stedet for linfrø?
Ja, det går kjempefint 🙂