Kuvertrundstykker

Ingredienser til 20 rundstykker:

  • 25 gram gjær
  • Litt havsalt
  • Litt olivenolje
  • 4 desiliter vann
  • 12 desiliter hvetemel + ekstra mel til utbaking
  • Litt vann til pensling
  • Valmuefrø (kan sløyfes)

Framgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en stor bakebolle, og ha salt og olje over. Varm opp vannet til fingertemperatur, og ha i. La det stå noen minutter, før du rører sammen.

Ha i hvetemel litt etter litt, og elt sammen til du får en god deig. Ta den gjerne ut på kjøkkenbenken og elt den litt ekstra før heving, eventuelt gjør den glatt og fin i kjøkkenmaskin med eltekrok.

Ha deigen tilbake i bollen, kle bollen med plastfolie, og sett til heving et lunt sted i circa 40 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir. Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen. Del den opp i to like store deler, som du igjen deler i 10 emner hver.

Trill hvert emne til en cirka 30 centimeter lang pølse.

Lag en knute på pølsen slik at du har noen centimeter igjen i hver ende (minst). Legg den høyre enden under knuten, slik at den stikker opp i midten. Legg den venstre enden over knuten slik at den møter den høyre enden i midten. Trykk de forsiktig sammen.

Kombi-kuvertrundstykker

Fordel dem utover stekebrettene.

Kuvertrunstykker1

Legg et klede over hvert brett, og la dem stå lunt i en halv time til.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle rundstykkene med vann, og dryss over frø.

Stek midt i ovnen til rundstykkene er gylne, det tar mellom 10 og 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kuvertrunstykker2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *