Quiche a la Victor

Nydelig quiche med brokkoli, spinat og vårløk – inspirert av retten som serveres på Park Inn-hotellet i Stavanger. 

Hos Park Inn tar de veganere alvorlig. Restauranten har alltid minst en vegansk rett på menyen, og rett som det er dukker det opp enda mer på forskjellige arrangementer. På 17. mai i fjor fikk jeg servert en nydelig quiche uten egg med soppsaus og god salat, laget av Victor som jobber der. Han var tidligere kokk på Resept i Stavanger. I desember delte han oppskriften med NRK Mat, endelig! Her har jeg brukt min egen bunn og grønnsaker, og kombinert det med Victor sitt tofufyll (and then some).

Ingredienser: 

  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter sammalt hvete
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje hvitløkspepper (kan erstattes med vanlig pepper)
  • 0,5 desiliter rapsolje eller olivenolje
  • 4-5 spiseskjeer vann

Fyll: 

  • 0,5 brokkoli
  • 3 vårløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 150 gram spinat
  • 1 kvast basilikum
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer tørr hvitvin (eller vann)
  • 2 teskjeer salt
  • 450 g tofu, vasket og tørket
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 ss riseddik
  • 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfest)

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten paiform eller en ildfast form på 15-20 centimeter i diameter med bakepapir.

Ha hvetemel, sammalt hvete, salt, hvitløkspepper og olje i en food processor og kjør til det begynner å korne seg. Tilsett en og en spiseskje vann til det former seg som en ball.

Press deigen ut i bunnen av formen og opp langs kantene. Prikk litt i den med en gaffel. Stek i 10 minutter mens du gjør klar fyllet.

Fyll:
Skru opp ovnen til 200 grader.

Skjær brokkoli i buketter og vårløk i ringer. Finhakk hvitløk og chili, og grovhakk spinat og basilikum.

Varm opp oljen i en panne. Stek brokkoli noen minutter, ha deretter i vårløk, hvitløk og chili og la det surre til alt er mykt. Ha i spinaten og basilikumen det siste minutter.

Hell i vin (eller vann) og litt av saltet, og kok ut pannen.

Ha tofu, sitronsaft, gurkemeie, riseddik, næringsgjær og resten av saltet i en blender, og kjør det til en glatt masse. Du kan også bruke stavmikser. Bland massen med grønnsaksblandingen.

Ha fyllet i formen og stek paien i 30 minutter.

Quicke-med-brokkoli-og-spinat1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *