

Spinat “Florentine”
Lettvint pastagrateng med spinat i en kremet cashewsaus.
Dette er en slags mac’n cheese med inspirasjon fra Firenzes kjøkken. Du lager den relativt kjapt, og den er populær blant barn. Jeg foretrekker å bruke fersk spinat, men du kan også bruke frosset.
Ingredienser:
- 250 gram tørket pasta – gjerne ulike typer
- 100 gram spinat
Saus:
- 2,5 desiliter vegetabilsk melk (ris-, mandel-, usøta soyamelk)
- 1 desiliter cashewnøtter
- 1 desiliter næringsgjær
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
- 1 spiseskje tahini
- 1 spiseskje sitronsaft
- 2 spiseskjeer dijonsennep
- 1 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
- 0,5 teskje muskat
- 1 teskje løkpulver
- 2 hvitløksfedd
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
Kok pastaen til al dente-konsistens etter anvisning på pakken. Grovhakk spinat.
Saus og montering:
Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn saus.
Rør sammen pasta, spinat og saus og fordel utover i formen. Dryss eventuelt litt ekstra næringsgjær eller griljermel over.
Bak i ovnen i 20-30 minutter til toppen blir gyllen og fin.
Server rykende varm, gjerne sammen med en god salat.