Spinat “Florentine”

Lettvint pastagrateng med spinat i en kremet cashewsaus. 

Dette er en slags mac’n cheese med inspirasjon fra Firenzes kjøkken. Du lager den relativt kjapt, og den er populær blant barn. Jeg foretrekker å bruke fersk spinat, men du kan også bruke frosset.

Ingredienser: 

  • 250 gram tørket pasta – gjerne ulike typer
  • 100 gram spinat

Saus: 

  • 2,5 desiliter vegetabilsk melk (ris-, mandel-, usøta soyamelk)
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 desiliter næringsgjær
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 spiseskje tahini
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 2 spiseskjeer dijonsennep
  • 1 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 0,5 teskje muskat
  • 1 teskje løkpulver
  • 2 hvitløksfedd
  • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

Kok pastaen til al dente-konsistens etter anvisning på pakken. Grovhakk spinat.

Saus og montering:

Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn saus.

Rør sammen pasta, spinat og saus og fordel utover i formen. Dryss eventuelt litt ekstra næringsgjær eller griljermel over.

Bak i ovnen i 20-30 minutter til toppen blir gyllen og fin.

Server rykende varm, gjerne sammen med en god salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *