

Gresk focaccia
Herlig hjemmebakt focaccia som smaker perfekt til mat fra middelhavslandene.
Dette brødet smaker gresk! Det er fullt av god rosmarin-, hvitløk- og oreganosmak, og toppes med olivenskiver som blir enda bedre når de stekes i ovnen. Server til supper, salater eller bare som det er med en god tzatziki eller hummus.
Ingredienser:
- 500 gram hvetemel
- 0,25 teskje tørrgjær
- 1,5 teskje salt
- 4 desiliter vann
- 1 hvitløksfedd
- 1 teskje oregano
- 1 teskje rosmarin
- 0,5 teskje løkpulver
- 1 spiseskje agavesirup
- En håndfull kalamataoliven
- 1 kvast oregano
- 0,5 desiliter olivenolje
- Havsalt
Framgangsmåte:
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Riv i hvitløksfeddet og bland i oregano, rosmarin, løkpulver og agavesirup. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint.
Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.
Skjær kalamataoliven i ringer, grovhakk oregano. Fordel utover deigen. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned oliven og oregano. Til slutt drysser du havsalt over brødet.
Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.
Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.
Hei. Kan den fryses når den er laget?
Jepp 🙂