Gresk focaccia

Herlig hjemmebakt focaccia som smaker perfekt til mat fra middelhavslandene. 

Dette brødet smaker gresk! Det er fullt av god rosmarin-, hvitløk- og oreganosmak, og toppes med olivenskiver som blir enda bedre når de stekes i ovnen. Server til supper, salater eller bare som det er med en god tzatziki eller hummus.

Ingredienser: 

  • 500 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje rosmarin
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 1 spiseskje agavesirup
  • En håndfull kalamataoliven
  • 1 kvast oregano
  • 0,5 desiliter olivenolje
  • Havsalt

Framgangsmåte: 

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Riv i hvitløksfeddet og bland i oregano, rosmarin, løkpulver og agavesirup. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint.

Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.

Skjær kalamataoliven i ringer, grovhakk oregano. Fordel utover deigen. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned oliven og oregano. Til slutt drysser du havsalt over brødet.

Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.

Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.

2 Comments

  1. Susanne Fri

    Hei. Kan den fryses når den er laget?

    1. Mari Hult

      Jepp 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *