

Aubergine antipasti
Smakfull og fargerik forrett med aubergine, granateple og yoghurtsaus.
Ingredienser:
- 2 auberginer
- Olivenolje til steking
- Salt og pepper
- 5 spiseskjeer soyayoghurt naturell (pass på å ikke kjøpe en søtet variant slik som Alpro sin “naturelle” yoghurt)
- 1 hvitløksfedd
- 1 teskje spisskummen
- 1 granateple
- 1 kvast mynte
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær auberginene i skiver med tykkelse på cirka halvannen centimeter. Fordel de utover stekebrettet (de harde stilkfestene kan du kaste). Skjær noen streker på kryss og tvers på hver skive – de skal ikke gå helt til bunn men være dype nok til at litt olje vil trenger inn.
Pensle aubergineskivene med olivenolje. Dryss over salt og pepper.
Bak auberginskivene i ovnen i virka 30 minutter.
Ha soyayoghurten i en liten bolle. Riv i hvitløksfeddet og rør inn spisskummen.
Rens granateplet og få ut kjernene (jeg pleier å gjøre dette i en stor bolle med vann. Kjernene synker til bunn mens alt det hvite flyter, slik blir det lett å helle det av slik at du sitter igjen kun med kjernene).
Grovhakk mynte.
Når aubergineskivene er ferdige i ovnen har du de over på serveringsfat. Ha over yoghurtsaus, granateple og mynte og server. Retten smaker også godt om du avkjøler aubergineskivene før du legger opp med saus og granateple.