Ukemeny: Uke 2, 2015

2015s første ukemeny er klar – og gjett om vi har mye godt å by på!

Nytt av året er at ukemenyene kommer ut på fredagen istedenfor søndagen, slik får du god tid til å handle og gjøre klar til uka som kommer.

Nå er det altså januar, og nytt og bedre liv for mange med nyttårsforsett. Denne menyen er ganske god og sunn, i tillegg er den enormt dyrevennlig, så jeg håper en del får forsettene sine innfridd her.

Mandag: Spanakopita – spansk spinatpai
Lettvint og utrolig god spinatpai der vi bruker filodeig som både bunn og topp.

Spinatpai1.jpg

Tirsdag: Biryani med kokos og peanøtter
Lettvint indisk risrett der du kun trenger én gryte.

Peanøttbiryani2.jpg

Onsdag: Spagettisalat
Frisk og lettvint pastasalat. Denne blir ekstra god med hjemmelaget hvitløksbrød til, og kanskje litt vegansk aioli.

Pastasalat-med-spagetti.jpg

Torsdag: Nachossuppe
Prikken over i-en her er de hjemmelagde tortillachipsene vi topper suppen med. Enkelt men imponerende.

nachossuppe.jpeg

Fredag: Greske kjøttboller
Her bruker vi granulert soyaprotein (“tvp”) for å lage noen herlige “kjøtt”boller. Vi har i masse persille og hvitløk for den gode greske smaken. Server gjerne med tzatziki og pitabrød.

Greske-kjøttboller.jpg

Lørdag: Tacopizza med falafel
Snakk om å kombinere tre matretter til en fantastisk en! Prøv gjerne med rømmedressing og jalapeñosaus til.

Tacopizza-med-falafel.jpg

Søndag: Pasta i chili- og hvitløkssaus
Lettvint, men utrolig smakfull, pastarett. Smaker ekstra godt med nybakt brød til.

chilipasta2.jpeg

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *