

Ukemeny: Uke 2, 2015
2015s første ukemeny er klar – og gjett om vi har mye godt å by på!
Nytt av året er at ukemenyene kommer ut på fredagen istedenfor søndagen, slik får du god tid til å handle og gjøre klar til uka som kommer.
Nå er det altså januar, og nytt og bedre liv for mange med nyttårsforsett. Denne menyen er ganske god og sunn, i tillegg er den enormt dyrevennlig, så jeg håper en del får forsettene sine innfridd her.
Mandag: Spanakopita – spansk spinatpai
Lettvint og utrolig god spinatpai der vi bruker filodeig som både bunn og topp.

Tirsdag: Biryani med kokos og peanøtter
Lettvint indisk risrett der du kun trenger én gryte.

Onsdag: Spagettisalat
Frisk og lettvint pastasalat. Denne blir ekstra god med hjemmelaget hvitløksbrød til, og kanskje litt vegansk aioli.

Torsdag: Nachossuppe
Prikken over i-en her er de hjemmelagde tortillachipsene vi topper suppen med. Enkelt men imponerende.

Fredag: Greske kjøttboller
Her bruker vi granulert soyaprotein (“tvp”) for å lage noen herlige “kjøtt”boller. Vi har i masse persille og hvitløk for den gode greske smaken. Server gjerne med tzatziki og pitabrød.

Lørdag: Tacopizza med falafel
Snakk om å kombinere tre matretter til en fantastisk en! Prøv gjerne med rømmedressing og jalapeñosaus til.

Søndag: Pasta i chili- og hvitløkssaus
Lettvint, men utrolig smakfull, pastarett. Smaker ekstra godt med nybakt brød til.
