Gløggcupcakes

Herlige julecupcakes med mandler og rosiner på toppen.


Ingredienser:

    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 1 desiliter gløgg
    • 0,75 desiliter nøytral olje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
    • 3,5 desiliter hvetemel
    • 1 teskje kanel
    • 0,25 teskje salt
    • 0,25 teskje natron
    • 0,25 teskje bakepulver

Glasur:

    • 250 gram vegansk margarin
    • 1 spiseskje soyamelk
    • 4-5 desiliter melis

Pynt:

    • Mandler
    • Rosiner
    • Eventuelt små sugerør

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn gløgg, olje, sukker og vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, kanel, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Glasur:

Kjør alt glatt i en food processor med s-blad. Spe eventuelt med litt mer melk om det blir for tykt. Ha over i en sprøytepose og fordel utover kakene.

Pynt:

Grovhakk mandlene og ha de over kakene. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *